Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από τις 11 το πρωί – και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί – λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση εισόδου όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό προς την ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κλειδίου.

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, όπως επίσης για τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών που κινούνται, μέσω του ίδιου κόμβου, επί της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, τα οποία πρόκειται να διέλθουν από τα Τέμπη, απαγορεύεται, εξάλλου, να εισέλθουν και να κυκλοφορούν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης – Κυψέλης – παλιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα προς Κυψέλη, μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Βέροιας.

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους και ειδικότερα ως εξής: είτε Βέροια – Εγνατία Οδός – Κοζάνη – εθνική οδός Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης-ΠΑΘΕ (ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης), είτε Βέροια – Εγνατία Οδός – Κοζάνη – εθνική οδός Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας-ΠΑΘΕ.