Οκτώ χιλιάδες ευρώ ζητούσαν από 34χρονη Γεωργιανή δύο Έλληνες, 45 και 47 ετών, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν προσωπικό βίντεό της στο Διαδίκτυο.

Στα ίχνη τους έφτασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τους για απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία από την 34χρονη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος έστειλε στο κινητό της τηλέφωνο γραπτό μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι κατέχει τρία αρχεία εικόνας και ήχου με την ίδια και τον σύζυγό της σε προσωπικές στιγμές και απαιτούσε χρήματα προκειμένου να μην τα αναρτήσει στο Διαδίκτυο.

Οι απειλές αυτές συνεχίστηκαν κατά διαστήματα. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, ο δράστης παρέδωσε στην 34χρονη ψηφιακό δίσκο με τα τρία επίμαχα ψηφιακά αρχεία, απαιτώντας εκ νέου την καταβολή των 8.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, αφού η 34χρονη δεν ενέδωσε στις απειλές, λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε προφίλ με όνομα χρήστη όμοιο με τα στοιχεία της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από το επίμαχο υλικό, ενώ, όπως πληροφορήθηκε και από γνωστούς της, άγνωστος τους έστειλε μέσω προσωπικών μηνυμάτων τα επίμαχα αρχεία.

Ενημερώθηκε τότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μετά από αλληλογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η σύνδεση που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για την ανάρτηση του εν λόγω υλικού.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα σπίτια του 45χρονου και του 47χρονου στο Γαλάτσι, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων Διαδικτύου τους για την ανάρτηση του συγκεκριμένου υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.