Ένα γκολ του Βάργκας στο 33′, το έκτο στη φετινή Σούπερ Λίγκ για τον διεθνή με την Εθνική Βενεζουέλας ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη (1-0) απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στους 39 βαθμούς και εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας τη διαφορά από τον τρίτο Παναθηναϊκό στους τέσσερις και από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στους έξι βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπερμπάτοφ στο 83΄, για χτύπημα στον Σιμόες.

Με σαφή προσανατολισμό να χτυπήσει την ΑΕΚ στην κόντρα, ο ΠΑΟΚ είχε στήσει έναν «τοίχο» με διπλή ζώνη στην άμυνα. Το σύστημα έμοιαζε να λειτουργεί μέχρι που η Ενωση βρέθηκε σε θέση ισχύος με τον τρόπο που συνηθίζει να κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές. Μια πολύ κρίσιμη απόκρουση του Ανέστη σε τετ-α-τετ με τον Ροντρίγκες στο 18΄ και στη συνέχεια ένα γκολ στην πρώτη της ευκαιρία!

Είναι (και) θέμα κυνισμού, αλλά κυρίως αφορά την προπονητική επίδραση στην επιθετική αποτελεσματικότητα. Στο 33΄ μετά από φάουλ του Μάνταλου και γύρισμα του Αρθο, ο Βάργκας έχασε το… άχαστο, όμως η μπαλά ξαναέφτασε σ΄αυτόν και από κοντά έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό έφερε πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Τώρα η ΑΕΚ περίμενε και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επιτεθεί. Ομως, δεν μπορούσε. Ούτε η είσοδος του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ βελτίωσε τη δημιουργική-εκτελεστική εικόνα της ομάδας του, ούτε η ταχύτητα των Μακ, Ροντρίγκες είχε καταλυτικά αποτελέσματα. Πολύ εύκολα η Ενωση κρατούσε τη νίκη, την οποία θα μποορούσε να έχει «καθαρίσει» από το 65΄ αν ο Γιάκομπ Γιόχανσον είχε τελειώσει τη φάση σωστά, μόνος απέναντι στον Βελλίδη, από την ασίστ του Γκάλο. Ή στο 75΄ με το πλασέ του Μάνταλου από την πάσα του Αραβίδη.

Στην κιτρινόμαυρη άμυνα δέσποζε η φυσιογνωμία του Δημήτρη Κολοβέτσιου, που έσπρωξε στην αφάνεια τον Κλάους Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν σε τόσο κακή μέρα, που η ομάδα του βελτιώθηκε αμέσως μετά την αντικατάστασή του. Με τον Ζάϊρο αριστερό άκρο και τον Μακ στην κορυφή, η επίθεση λειτούργησε καλύτερα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο στο τρίλεπτο 87΄-90΄ με διαδοχικά κόρνερ και (ακόμα) μία σπουδαία απόκρουση του Ανέστη στο 89΄ σε βολίδα του Κίτσιου.

Η βραδιά για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μπερμπάτοφ που χτύπησε εκτός φάσης των Σιμόες. Ο Βούλγαρος ήταν εμφανώς εκνευρισμένος σε όλο το β΄ ημίχρονο κι αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πλέον ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από την αποψινή ήττα.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Αραβίδης, Μπαρμπόσα, Ντίντακ – Μακ, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ, Χαρίσης

Κόκκινη: Μπερμπάτοφ (83΄)

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61΄ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90+1΄ Μπουονανότε), Αραβίδης (90+1΄ Σοϊλέδης)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Μιγκέλ Βίτορ (77΄ Ρικάρντο Κόστα), Τζαβέλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46΄ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Αθανασιάδης (70΄ Ζαϊρο), Ροντρίγκες