Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ, φέρεται να απείλησε με διακοπή του πρωταθλήματος, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

«Είμαστε στο όριο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα διακόψω το πρωτάθλημα. Το κράτος δεν έχει άλλη λύση, αν δεν λυθεί το θέμα της βίας. Το ίδιο το ποδόσφαιρο αυτοκαταστρέφεται, πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την πολιτεία. Τα φαινόμενα βίας δεν θα γίνουν πλέον ανεκτά, δεν θα υπάρχει άλλη ανοχή», φέρεται να είπε ο κ Κοντονής«Δεν μπορεί να δηλητηριάζεται η ελληνική κοινωνία και η νεολαία από φαινόμενα βίας. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του».

Πρέπει να συνεργαστείτε και εσείς και να επεμβαίνετε στην ΕΠΟ. Εσείς πρέπει να πείτε στην ΕΠΟ ότι το ποδόσφαιρο καταστρέφεται. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας. Δεν κάνετε τίποτα» είπε για τα επεισόδια στα γήπεδα και τόνισε για το θέμα δράσης της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο: «Είμαστε σε κράτος δικαίου. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αυτό δεν είναι ζήτημα της Κυβέρνησης, αλλά ασχολείται η δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής έθεσε το θέμα του πειθαρχικού κώδικα, τονίζοντας πως στο εξής θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, ώστε υπεύθυνες να είναι οι ομάδες και όχι η αστυνομία, η οποία θα βρίσκεται έξω από τα γήπεδα.

Οι ΠΑΕ απάντησαν πως ο πειθαρχικός κώδικας είναι «εξοντωτικός» για να παραδεχτεί ο υφυπουργός ότι πράγματι υπάρχουν ορισμένες νομικές αβλεψίες, αλλά το κράτος θα τις διορθώσει σε συνεργασία με τις ομάδες. Τέλος, κάθετος ήταν ο κ. Κοντονής αναφορικά με την χρησιμότητα και εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου.

Οταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον κ Κοντονή, τα μέλη της Λίγκας, θέλησαν να συνεχίσουν στην ΓΓΑ τη συνεδρίαση του ΔΣ. Ηπλευρά του Παναθηναϊκού ενημέρωσε πως αν η συνεδρίαση δε γίνει στα γραφεία του συνεταιρισμού θα προσβάλλει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, με αποτέλεσμα τα μέλη να επιστρέψουν στα γραφεία της Λίγκας.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ εγκρίθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

1. Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα 20ης-30ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

2. Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η βούληση της Super League περί λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου (Super League – Football League – ΠΣΑΠ) και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού.

3. Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του συνεταιρισμού προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού για το υπό εκπόνηση αθλητικό νομοσχέδιο.

4. Ομόφωνα επί της αρχής έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή Β’ Ομάδων σε εθνικά Πρωταθλήματα».

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, επιβεβαίωσε την πρόθεση του Σταυρου Κοντονή, να διακόψει το πρωτάθλημα, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κύριο Κοντονή, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για την οποία νομίζω ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Αθλητισμού για να ενημερωθείτε διεξοδικότερα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είχε σαν θέματα την έγκριση του προγράμματος μέχρι το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Είχε γίνει μια πολύ καλή δουλειά από όλες τις ομάδες που είχαν κληθεί σε μια επιτροπή και κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες ψηφίστηκαν ομόφωνα προκειμένου να υποβληθούν στον υφυπουργό Αθλητισμού για τον νέο νόμο τον οποίο προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή.

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Β’ ομάδες των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που θα αγωνίζονται στην Φούτμπολ Λιγκ, όπως αντιλαμβάνεστε όμως είναι ένα ζήτημα το οποίο θέλει πολύ μελέτη, διότι δεν είναι απλό. Αποφασίστηκε όμως επί της αρχής αυτό να γίνει καθώς είναι θετικές οι ομάδες, μένει όμως να δούμε με τι τρόπο θα γίνει στο αμέσως προσεχές μέλλον».

Σε ότι αφορά τη συζήτηση με τον κ Κοντονή, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ είπε: «Ο κ. Κοντονής σαφώς τοποθετήθηκε, στην περίπτωση που κρίνει αυτός ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να πάρει μια τέτοια απόφαση η οποία απορρέει από τον νόμο, μας είπε ότι δεν θα διστάσει να ασκήσει αυτό το μέτρο».