Η μεγάλη εμφάνιση του Ρόμπιν Όλσεν δεν ήταν αρκετή για να φύγει νικητής ο ΠΑΟΚ από τη Ξάνθη. Με γκολ του Σολτάνι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το εξ αναβολής ματς της 16ης αγωνιστικής τελείωσε ισόπαλο 1-1, καθώς οι Θεσσαλονικείς είχαν το προβάδισμα από το 31΄ με το τέρμα που είχε πετύχει ο Μυστακίδης.

Εστω και στο τέλος «αποδόθηκε δικαιοσύνη» στον αγώνα που έγινε στα Πηγάδια. Τρεις ευκαιρίες είχε ο ΠΑΟΚ στη Ξάνθη και πέτυχε ένα γκολ που μέχρι το 90΄ του έδινε το 4ο συνεχόμενο «τρίποντο». Η ακριτική ομάδα με 6 κλασικές φάσεις, εκ των οποίων δύο δοκάρια και τρία τετ-α-τετ δεν κατάφερε να σκοράρει κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έχανε ένα ακόμη ματς ενώ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, τελικά με την κεφαλιά του Σολτάνι πήρε έναν «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Σε περίοδο που ο Μάρκος Βελλίδης βρίσκεται «προ των πυλών» του «δικεφάλου» του Βορρά, ο Ρόμπιν Όλσεν είχε τεράστια συμβολή στο θετικό αποτέλεσμα των «ασπρόμαυρων», καθώς με την εμφάνισή του στο πρώτο μέρος ήταν αυτός που δεν επέτρεψε στη Ξάνθη να προηγηθεί με ένα ή, ακόμη και με δύο γκολ. Του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο του βαθμού που απέσπασαν οι Θεσσαλονικείς, πρώτος μετά από 3 σερί νίκες. Η Ξάνθη συμπλήρωσε 7 ματς χωρίς «τρίποντο» (3 ήττες, 4 ισοπαλίες), ωστόσο, έστω και με τον ένα βαθμό πήρε βαθιά ανάσα στην προσπάθεια που καταβάλλει.

ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (63΄ Ερέα), Νιέτο (58΄ Τριάδης), Ορφανίδης, Γούτας, Καπετάνος (72΄ Σκουρτάι), Λισγάρας.

ΠΑΟΚ (Ι.Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου, Τζιόλης, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Πέλκας (58΄ Ροντρίγκες), Σάμπο (46΄ Βίτορ), Μυστακίδης (87΄ Ζάιρο), Αθανασιάδης.