Στο ζήτημα των διορισμών αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει διοριστεί μόνιμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έχαναν το ηθικό πλεονέκτημα, αν διόριζαν» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος «που έρχεται αυτή τη στιγμή και που συζητήσαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένας νόμος που πράγματι δίνει ουσιαστικά την εξουσία στους δημοσίους υπαλλήλους και δεν υπάρχει εκεί η εξουσία κανενός μετακλητού. Το δικαίωμα δε, να διορίζει η κυβέρνηση γενικούς γραμματείς, το απεμπολεί η ίδια η κυβέρνηση, δίνοντας τις αρμοδιότητες στους γενικούς διευθυντές, οι οποίοι θα είναι εκ των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου και όχι μετακλητοί και κομματικοί».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε ότι ο κ. Τσίπρας «ξεκαθάρισε ότι δεν θέλουμε να διορίσουμε δικούς μας ανθρώπους, γιατί δεν ξέρουμε και κατά πόσο οι δικοί μας άνθρωποι θα είναι καλύτεροι από τους υφιστάμενους. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους υφιστάμενους δημοσίους υπαλλήλους, με κριτήριο τα προσόντα τους και όχι τα κομματικά προσόντα να διοικήσουν τη δημόσια διοίκηση.

» Δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση το ίδιο με εκείνο που έκαναν οι προηγούμενοι και σας βεβαιώνω προσωπικά γι’ αυτό. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει διοριστεί ως μόνιμος, ούτε ένας. Το παλιό σύστημα ‘μείνε δύο χρόνια μετακλητός και μετά θα γίνεις μόνιμος’ δεν ισχύει πλέον.»

Ερωτηθείς, με αφορμή το Aσφαλιστικό, αν θα επαναληφθεί η διαπραγμάτευση του 2015, η «δημιουργική ασάφεια» και η ανακυκλούμενη αισιοδοξία, ο κ. Καμμένος είπε ότι «για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν εκείνοι οι οποίοι θέλουν να υπάρχει δημιουργική ασάφεια».

Υπογράμμισε ότι κάθε πρόταση της κυβέρνησης, είναι «μετρημένη με αριθμούς», ενώ σκοπός της κυβέρνησης είναι «να υπάρξει μια λύση η οποία από τη μία πλευρά θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και από την άλλη προτεραιότητά μας είναι να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη».

Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την αποδοχή εκ μέρους των εργοδοτών της αύξησης κατά 1% της εργοδοτικής εισφοράς, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «εντός των επομένων ημερών θα υπάρχει λύση στην κατεύθυνση που η κυβέρνηση έχει ορίσει, δηλαδή να υπάρξει μια επιβάρυνση όσο αφορά την εργοδοτική εισφορά προς τους εργοδότες και μια μικρότερη επιβάρυνση όσον αφορά τους εργαζόμενους». «Κύριος στόχος μας είναι να υπάρξει αυτή η εθνική σύνταξη, η οποία θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, διότι «όλοι πλέον στη διεθνή σκηνή αντιλαμβάνονται ότι η σταθερότητα της Ελλάδος, η ευημερία της Ελλάδος, η βιωσιμότητα της Ελλάδος, η ύπαρξή της ως μια ισχυρή χώρα στην ευρύτερη περιοχή που έχει αναφλεγεί, είναι η μόνη λύση για τη δημιουργία συμμαχιών με τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και το Ισραήλ, για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ειρήνη και να μπορέσουμε να βρούμε λύση και στο μεταναστευτικό».

Σε συνέντευξή του στον Real FM, με αφορμή τη επιστροφή στην Ελλάδα των λειψάνων, των πεσόντων στην Κύπρο, συνταγματάρχη Σωτήρη Σταύρου, εφέδρων ανθυπασπιστών Θεοφάνη Λουκάκη, Νικολάου Καβροχωριανού, Νικολάου Τσιγγαρόπουλου, Μάριου Βολακάκη και στρατιωτών Δημήτρη Τσούκα και Ζαχαρία Καρδάρα, είπε ότι πέραν της οφειλόμενης υποδοχής, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και για τους υπόλοιπους 72 ακόμα αγνοούμενους Ελλαδίτες που έπεσαν στην Κύπρο και μέχρι τώρα, με τα μέσα που διέθετε η Πολιτεία, δεν είχαν αναγνωριστεί».

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος, λεπτομερώς και επωνύμως και σε άλλες περιπτώσεις, έκανε λόγο για «λογαριασμούς που οφείλει η πατρίδα να κλείσει αποδίδοντας τις οφειλόμενες τιμές σε ανθρώπους οι οποίοι είτε πολέμησαν και έπεσαν για την πατρίδα αλλά αγνοήθηκαν είτε κάποιοι τούς ξέχασαν».