Διευθυντής του FBI, επιβάτης του Τιτανικού, ιδιοκτήτης σκλάβων στον αμερικανικό Νότο. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει ερμηνεύσει διάφορους ρόλους, αλλά δηλώνει ότι θα τον ενδιέφερε να ερμηνεύσει και τον ρώσο πρόεδρο.

Μιλώντας στη γερμανική Welt am Sontag, ο Ντι Κάπριο είπε ότι θεωρεί τον Πούτιν «πολύ, πολύ, πολύ ενδιαφέρων», προσθέτοντας: «Θα μου άρεσε πολύ να τον ερμηνεύσω».

Πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες ταινίες για τη ρωσική ιστορία, καθώς υπάρχουν πολλές ιστορίες αντάξιες του Σαίξπηρ. Αυτό είναι συναρπαστικό για έναν ηθοποιό. Ο Λένιν θα ήταν επίσης ένας πολύ ενδιαφέρον ρόλος. Θα μου άρεσε να ερμηνεύσω και τον Ρασπούτιν».

Ο Πούτιν έχει συναντηθεί με τον Ντι Κάπριο, το 2010 σε συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη για την τίγρη της Σιβηρίας. «Η οργάνωσή μου παρέχει οικονομική στήριξη για αρκετά προγράμματα που αφορούν την προστασία για αυτές τις μεγάλες γάτες» αναφέρει ο Ντι Κάπριο στη συνέντευξή του. «Ο Πούτιν και εγώ μιλήσαμε μόνο για την προστασία αυτών των υπέροχων ζώων και όχι για πολιτική» σημείωσε.

Ο Ντι Κάπριο έχει κατά το παρελθόν περιγράψει τον εαυτό του ως «Ρώσο κατά το ήμισυ», καθώς μία από τις γιαγιάδες του έχει καταγωγή από τη Ρωσία.

Τι θα έλεγε, όμως, ο ρώσος ηγέτης για το ενδεχόμενο να τον ερμηνεύσει ο ταλαντούχος ηθοποιός και φαβορί φέτος για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου;

Μάλλον δεν θα του κακοφαινόταν. Ο ρώσος ηγέτης -που το 2010 ήταν πρωθυπουργός- είχε αποκαλέσει τον Ντι Κάπριο «πραγματικό άνδρα», επειδή κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Αγία Πετρούπολη παρά τις δυσκολίες.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε τότε ο Ντι Κάπριο πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στη Νέα Υόρκη, ενώ η επόμενη πτήση που πήρε προσγειώθηκε στο Ελσίνκι εξαιτίας ισχυρών ανέμων.