O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε μια σύντομης διάρκειας συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ σε μια στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσιγκτον, προτού αναχωρήσει για τη Νεμπράσκα.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, που επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, συναντήθηκε νωρίτερα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ, ωστόσο δεν είχε προγραμματιστεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους.

Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι τεταμένες, προβάλλοντας ως επιχείρημα το βαρύ πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για λίγο στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου στη στρατιωτική βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ιορδανό μονάρχη, ο Άστον Κάρτερ επισήμανε «τη βαθιά αναγνώριση της συνεισφοράς της Ιορδανίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται σε περιφερειακό επίπεδο για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.

Η τελευταία συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Αμπντάλα της Ιορδανίας, μιας εκ των σημαντικότερων χωρών- συμμάχων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015.