Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Αμφιγενείας, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν νεκρό έναν 67χρονο άνδρα και απεγκλώβισαν αλλά δύο άτομα, έναν 50χρονο και μία 43χρονη, που μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από 15 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με πέντε οχήματα. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από την Πυροσβεστική, ενώ το διαμέρισμα δεν είχε ρεύμα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Από το 1997 είχε κοπεί το ρεύμα στο διαμέρισμα της οδού Αμφιγενείας 4 στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου σημειώθηκε σήμερα το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από πυρκαγιά», ανέφερε η ΔΕΗ σε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετική έρευνα, προέκυψε ότι:

– «Η υπ’ αριθμ. 1-08061610-01 παροχή που ηλεκτροδοτούσε το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν κομμένη από 3 Απριλίου 1997. Επιπλέον, είχε αφαιρεθεί και ο μετρητής, λόγω πολλαπλών παραβιάσεων.

– Ο συμβαλλόμενος πελάτης, μέχρι το 1997, ήταν ο κ. Αποστολίδης Ι. Σήμερα, στο πληροφορικό σύστημα του ΔΕΔΗΕΕ η παροχή εμφανίζεται σαν «κομμένη χωρίς πελάτη».

Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι αποκοπές δεν γίνονται σε πελάτες που είτε είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, είτε αποδεδειγμένα χρήζουν μηχανικής υποστήριξης ή έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση οφειλών και την τηρούν.