Απλή και ουσιαστική, η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο 2016 και στον 2ο γύρο της Super League (16η αγωνιστική) πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη επί του Πλατανιά στα Χανιά με 3-0. Ο Μπαρμπόσα στο 26΄και 31΄ έδωσε το έναυσμα για το άνετο «τρίποντο» και στο 81΄ ο Τζιμπούρ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, μετά την αποβολή του Ράμος στο 77΄.

Δύο αντεπιθέσεις στο πρώτο μέρος ήταν αρκετές για την Ένωση να βάλει τις βάσεις για την 9η νίκη της στο πρωτάθλημα (3η μακριά από το ΟΑΚΑ) και πιο ευρεία εκτός έδρας. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά, πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και με δύο πολύ όμορφα γκολ από τον Έλντερ Μπαρμπόσα «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι.

Οι οκτώ τελικές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος (μόλις μία προς την εστία του Ανέστη) δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν ιδιαίτερα, με το γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» να κάνει μία σπουδαία επέμβαση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στο σουτ του Μιλούνοβιτς. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν σαφώς επηρεασμένη από τη διακοπή, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς τα στοιχεία εκείνα που από τα μέσα του πρώτου γύρου και μετά της έδωσαν πολλούς βαθμούς εντός κι εκτός έδρας.

Εν πολλοίς το ματς στα Περιβόλια τελείωσε (ουσιαστικά) στα πρώτα 31 λεπτά. Στο 26΄ με το εξαιρετικό γκολ με τακουνάκι, ο Μπαρμπόσα έβαλε μπροστά την Ένωση και μετά από πέντε λεπτά ο ίδιος παίκτης, από την ασίστ του Αραβίδη στην κόντρα επίθεση πλάσαρε τον Σωτηρίου κι «έγραψε» το 2-0.

Με την «πλάτη στον τοίχο» στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πιέσουν για να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο ματς. Θα μπορούσαν να το είχαν κάνει σε δύο περιπτώσεις, στο 61΄ και 66΄ με τον ίδιο παίκτη, τον Κουλιμπαλί, αλλά ο Αφρικανός αστόχησε εντελώς αμαρκάριστος (σουτ και κεφαλιά). Από και και πέρα η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή της και στο 73΄ πέτυχε τρίτο γκολ με τον Τζιμπούρ (κεφαλιά), το οποίο κακώς ακυρώθηκε από τον βοηθό του Καλογερόπουλου για οφσάιντ. Ο Αλγερινός, μετά το σουτ του Γιόχανσον και την απόκρουση του Σωτηρίου, καλυπτόταν από αμυντικό του Πλατανιά.

Οι παίκτες του Παράσχου μετά το 70΄ έβγαλαν έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ράμος μέσα σε δύο λεπτά να δέχεται δύο κάρτες και να παίρνει το δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η αποβολή του παίκτη των γηπεδούχων έκανε ακόμη πιο απλά τα πράγματα για την ΑΕΚ. Εννέα λεπτά πριν το φινάλε, από τη σέντρα του Γκάλο, ο Τζιμπούρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ στην κίνηση (3-0) ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τον θρίαμβο των «κιτρινόμαυρων» στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου.

Διαιτητής: Χ.Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Μιλούνοβιτς, Ράμος – Ντίντακ, Κορδέρο

Κόκκινες: 77΄ Ράμος (δεύτερη κίτρινη)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Ιτούα, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Ανγκούλο (46΄ Ράμος), Μιλούνοβιτς (78΄ Γκόμες), Ντίνας (63΄ Γουνδουλάκης), Μενδρινός.

ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (83΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (68΄ Τζιμπούρ), Βάργκας (68΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης