Τέσσερις ένοπλοι και δύο φρουροί σκοτώθηκαν, όταν άγνωστοι μαχητές επιτέθηκαν σε βάση της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα, κατάφεραν να εισέλθουν στην αεροπορική βάση Πάθανκοτ στη βορειοδυτική επαρχία Πουντζάμπ πριν από την αυγή και μόλις βρέθηκαν μέσα στη βάση άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Νωρίτερα οι ένοπλοι είχαν κλέψει το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού και είχαν φθάσει με αυτό στην αυστηρά φυλασσόμενη βάση – τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες επιθέσεις που φέρεται να πραγματοποίησαν εκπαιδευμένοι στο Πακιστάν μαχητές, δήλωσε στο Ρόιτερς ο επικεφαλής της αστυνομίας του Πουντζάμπ, Σουρές Αρόρα. Σύμφωνα με αξιωματούχους, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατοςτεσσάρων ενόπλων και δύο φρουρών. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά την εκτός προγράμματος επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στον πακιστανό ομόλογό του Ναουάζ Σαρίφ στην προσπάθεια αναβίωσης των διμερών συνομιλιών που διακόπηκαν εξαιτίας επιθέσεων από μαχητές.

Ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Ρατζνάθ Σινγκ δήλωσε πως «το Πακιστάν είναι γείτονάς μας και θέλουμε ειρήνη, αλλά οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση στην Ινδία θα λάβει την κατάλληλη απάντηση».Τα σχόλιά του ερμηνεύθηκαν από ινδούς αναλυτές ως ένδειξη αυτοσυγκράτησης και της θέλησης του Νέου Δελχί να συνεχίσει τις συνομιλίες με το Πακιστάν.