Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις του τελευταίου μισού και πλέον αιώνα πλήττουν το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα, γνωστοποίησαν τη Δευτέρα οι τοπικές αρχές.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά σε τριάντα πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ο υδράργυρος «βούτηξε» έως τους -18 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού των τελευταίων 55 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εφρέν Ματαμόρος, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σιουδάδ Χουάρες, μιας πόλης που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιουάουα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σε «κατάσταση συναγερμού» στις πολιτείες Τσιουάουα, Σονόρα, Ντουράνγκο και Κοαουίλα, «προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό» και να βοηθήσει τους οδηγούς, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιουδάδ Χουάρες παρέμεινε κλειστό αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς παγετός είχε καλύψει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.