Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για «σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας των πληροφοριών», ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι η παραβίαση αυτή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σημαίνει ότι ο Γιαΐρ Ραμάτι δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του στην θέση αυτή. Δεν διευκρίνισε για τί ακριβώς κατηγορείται ο Ραμάτι, λέγοντας μόνο ότι οι «αρμόδιες αρχές» χειρίζονται την υπόθεση.

Τρεις πηγές που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο Ραμάτι χειρίστηκε με «λανθασμένο» τρόπο απόρρητα έγγραφα αλλά δεν κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα για κατασκοπεία.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του εξαίρει το έργο που επιτέλεσε ο Ραμάτι στα τέσσερα χρόνια που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, όπως την επιτυχημένη δοκιμή που έγινε αυτόν τον μήνα του Arrow 3, της ασπίδας των βαλλιστικών πυραύλων καθώς και για την αποκαλούμενη Σφεντόνα του Δαβίδ, το σύστημα ανάσχεσης πυραύλων που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Ισραήλ τον επόμενο χρόνο.

Υπό την επίβλεψη του Ραμάτι, το Ισραήλ ανέπτυξε επίσης το σύστημα ανάσχεσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iron Dome, που σύμφωνα με ισραηλινούς και αμερικανούς αξιωματούχους έχει επιτυχία 90% στην κατάρριψη των πυραύλων που εκτοξεύουν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από