Μπορεί να διαλύθηκαν τον Απρίλιο του 1970, αλλά η μουσική τους εξακολουθεί όχι μόνο να ψυχαγωγεί αλλά και να εμπνέει τους ανθρώπους. Τα τραγούδια των λατρεμένων από το κοινό σε κάθε γωνιά της Γης – 55 χρόνια τώρα- Beatles είναι πλέον διαθέσιμα μέσω των υπηρεσιών streaming, της μεταφοράς δηλαδή δεδομένων ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός δικτύου εφαρμογών.

Η Spotify, η Apple Music, η Google Play, η Tidal και η Amazon Prime Music είναι μερικές από τις εννέα υπηρεσίες που θα προσφέρουν στους φίλους των Σκαθαριών τη μουσική του εμβληματικού βρετανικού συγκροτήματος.

«Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών είναι αλήθεια ότι οι Beatles ήταν ανέκαθεν αργοπορημένοι. Στον κόσμο των iTunes, για παράδειγμα, έφθασαν μόλις το 2010, με πέντε χρόνια καθυστέρηση δηλαδή» δήλωσε στο BBC ο Κρις Κουκ, συνιδρυτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας CMU.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι οι διαχειριστές των δικαιωμάτων της μουσικής των Beatles καθυστέρησαν να τη βάλουν στο Διαδίκτυο για να μην καταστρέψουν τη δυνατότητα επανεκδόσεων των ευπώλητων δίσκων τους.

Πάντως, ο Κρις Κουκ και άλλοι ειδικοί σε ζητήματα μουσικής βιομηχανίας θεωρούν ότι η διάθεση της μουσικής των Beatles μέσω streaming θα ενισχύσει τον θρύλο τους.

Η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να διοχετεύσουν στο Διαδίκτυο με την τεχνολογία του streaming 224 τραγούδια από τα 13 μουσικά άλμπουμ που ηχογράφησαν σε στούντιο και διέθεσαν στη βρετανική αγορά οι Beatles. Τους επιτρέπει επίσης να «ανεβάσουν» και πολλές συλλογές τραγουδιών των τεσσάρων Σκαθαριών. Τα τραγούδια είναι διαθέσιμα από την παραμονή των Χριστουγέννων.