Την τοποθέτηση του καθηγητή κ. Σπύρου Αλεξίου στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Αλεξίου που ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ σήμερα, είναι καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος.

Διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα ΤΕΙ Αθηνών και Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) σε Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ Τουρισμού από το University of Strathclyde, Glasgow. Ενώ διδάσκει ήδη στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το 2000, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ, θεωρείται γνώστης της τουριστικής αγοράς, καθώς έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και διαθέτει διοικητική εμπειρία ως πρόεδρος – προϊστάμενος αντίστοιχων τμημάτων στα οποία έχει υπηρετήσει.

Στα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η τοπική ανάπτυξη, ο τουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εκπαίδευση. Είναι μέλος του Επιστημονικού Προσωπικού του Τ. Ε. Ι. Στερεάς Ελλάδας.