Για «ένα από τα σκληρότερα νομοσχέδια που περνά ποτέ κυβέρνηση μεταπολεμικά» έκανε λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τονίζοντας ότι «είναι αποφράς μέρα για τον εθνικό πλούτο», καθώς όπως υποστήριξε «θα σωρεύονται πάσης φύσεως σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να περνάνε στο Ταμείο με ένα σημαντικό ελεγκτικό ποσοστό το οποίο θα έχουν οι δανειστές».

«Θεωρώ ότι αρχίζει συσσώρευση εθνικού πλούτου επί σκοπώ ρευστοποίησης εάν υπάρξει ανάγκη να περάσει στους δανειστές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών για τον ΑΔΜΗΕ ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι με το 49% σε ιδιώτες «η ουσιαστική διαχείριση» θα περάσει σε χέρια πέρα από το δημόσιο.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «η αποσύνδεση εφεξής μισθολογίου – βαθμολογίου θα σημάνει καταβύθιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε βάθος δεκαετίας», εξηγώντας ότι μέχρι τώρα όποιος συμπλήρωνε διετία – τρίετία έπαιρνε βαθμό αλλά ταυτόχρονα και μια αύξηση, κάτι που δεν θα γίνεται πλέον.