Επιβάτης πτήσης από την Φρανκφούρτη στο Βελιγράδι της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa εξουδετερώθηκε την Κυριακή και στην συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία αφού προσπάθησε «να κάνει κάτι» σε μία από τις πόρτες του αεροσκάφους, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία.

«Ενας άνδρας σηκώθηκε και προσπάθησε να κάνει κάτι στην πόρτα, αλλά ακινητοποιήθηκε από μέλη του πληρώματος και επιβάτες», δήλωσε ο Αντρέας Μπάρτλς, εκπρόσωπος της Lufthansa.

Επρόκειτο για μία από τις πόρτες του αεροσκάφους και όχι για την πόρτα του κόκπιτ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από τη δημόσια σερβική τηλεόραση (RTS).

Ο επιβάτης ακινητοποιήθηκε στην θέση του μέχρι το τέλος της πτήσης. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Βελιγράδι και ο δράστης παραδόθηκε στις σερβικές αρχές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει στοιχεία για την ταυτότητά του.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες του σερβικού τηλεοπτικού δικτύου, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς ήταν ιορδανικής καταγωγής, κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου.

Ηθελε να συναντήσει τον Αλλάχ…

Σύμφωνα με πληροφορίες των σερβικών μέσων ενημέρωσης, ο άνδρας φώναξε ότι έχασε τα λογικά του και ότι θέλει να συναντήσει τον Αλλάχ μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης, πριν ακινητοποιηθεί από τα μέλη του πληρώματος με τη συνδρομή των αθλητών της σερβικής ομάδας χάντμπολ Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ.Η Lufthansa δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ομάδας Μίλαν Τζούκιτς είχε δηλώσει ότι, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τις αυστριακές Αλπεις, κάποιος επιβάτης – για τον οποίο αργότερα έγινε γνωστό ότι είναι Ιορδανός με διαβατήριο των ΗΠΑ – σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του πιλοτηρίου, την οποία άρχισε να χτυπάει ενώ απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου.

Οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον απωθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τότε επενέβησαν δύο παίχτες της Βοϊβοντίνα και ο βοηθός προπονητή και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη του επεισοδίου.

Στην συνέχεια τον έβαλαν να καθίσει σε κάθισμα της πρώτης θέσης ενώ τον φύλαγαν οι παίχτες της ομάδας χειροσφαίρισης μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Βελιγράδι, οπότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, στον δράστη επιβλήθηκε κράτηση 48 ωρών και ανακρίνεται για να διαπιστωθεί γιατί προκάλεσε το επεισόδιο.

Η ομάδα της Βοϊβοντίνα επέστρεφε, μέσω Φρανκφούρτης, από την πόλη Πόρτο όπου το Σάββατο αγωνίστηκε με την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του κυπέλλου πρωταθλητριών.