Κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, έχει πάρει χαρακτηριστικά μικρού κόμματος, άσκησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποκοπεί από την κοινωνία και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ουποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, επισήμανε ότι η ενότητα για τον ίδιο «είναι το α και το ω» και διαβεβαίωσε πως εφόσον εκλεγεί, δεν θα υπάρχει θέμα διάλυσης ή διάσπασης στη ΝΔ, ενώ προανήγγειλε πως θα οδηγήσει την παράταξη τρεις μήνες μετά την εκλογή του «σε συνέδριο αναγέννησης της παράταξης και εκεί θα τα συζητήσουμε όλα». Τόνισε, δε, πως το καλύτερο για τη ΝΔ θα ήταν να εκλεγεί ο ίδιος από τον πρώτο κιόλας γύρο, ώστε η χώρα να αποκτήσει γρήγορα μία ισχυρή αντιπολίτευση.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί συναίνεσης με την κυβέρνηση, ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως η ΝΔ αρνήθηκε «μία προσχηματική πρόταση για συναίνεση η οποία έγινε αποκλειστικά και μόνο για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας τα εσωτερικά του ζητήματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φτηνούς τακτικισμούς».

Αν υπάρχει ένα σημαντικό εθνικό θέμα θα καθίσουμε όλοι κάτω να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε, ανέφερε, διευκρίνισε ωστόσο πως «συναίνεση σε μία κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή είναι συνενοχή. Η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός». Ξεκαθάρισε δε, πως εφόσον εκλεγεί ο ίδιος αρχηγός της ΝΔ «ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να έχει θέση αντιπροέδρου σε κυβέρνηση ΝΔ».