Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια – και ιδιαίτερα στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα – όπου περίπου 400 αντιεξουσιαστές πετούσαν συνεχώς μολότοφ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στήνοντας πύρινα οδοφράγματα σε γύρω δρόμους. Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα από τα χημικά που εκτόξευσε η Αστυνομία. Μεγάλες είναι οι καταστροφές ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε αρκετά αυτοκίνητα. Εγιναν 26 προσαγωγές από τις οποίες οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες οι 12 είναι Ελληνες και ένας Αλβανός, ενώ έξι από αυτούς είναι ανήλικοι με τον μικρότερο να είναι μόλις 13 ετών. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε δρόμων των Εξαρχείων, έβαλαν αντιεξουσιαστές μετά τις 7 το βράδυ. Οι αντιεξουσιαστές, που νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις αρχές της οδού Πανεπιστημίου, διαλύθηκαν από την εκτεταμένη χρήση χημικών που έκανε η Αστυνομία εναντίον τους και οπισθοχώρησαν προς τα Εξάρχεια, πετώντας μολότοφ και πέτρες.

Εκτεταμένη χρήση χημικών έκανε η Αστυνομία λίγο πριν τις 7 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής αλλά και στο ύψος της Σίνα, ύστερα από μολότοφ και πέτρες που εκτόξευσαν εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, ομάδες αντιεξουσιαστών.

Αρχικά, σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όταν αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ στο ύψος της Πεσμαζόγλου. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια όμως και ενώ η πορεία των αντιεξουσιαστών κατευθυνόταν προς το Σύνταγμα, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να εκτοξεύουν εκ νέου μολότοφ και η Αστυνομία για να διαλύσει την πορεία τους προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Η πορεία διαλύθηκε και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να οπισθοχωρούν προς την Ομόνοια αλλά και προς τα Εξάρχεια, μέσω διαφόρων οδών.

Μία ακόμη ομάδα αντιεξουσιαστών, οπισθοχωρώντας προς Εξάρχεια, έριξε πέτρες και μολότοφ στο ύψος της οδού Σίνα όπου και σε αυτήν την περίπτωση η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ρίψη χημικών έγινε και στην πλατεία Ομονοίας στις 7.30 το βράδυ όταν νεαροί επιχείρησαν να σπάσουν καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία, που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι από τα Προπύλαια, ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, εκτός από δύο μικροπεριστατικά. Συγκεκριμένα, νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Ακαδημίας χωρίς να υπάρξει συνέχεια και λίγο αργότερα έβαλαν φωτιά στην τέντα περιπτέρου στην οδό Σταδίου, η οποία σβήστηκε αμέσως.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, σε κλοιό διαδηλωτών ήταν η Αθήνα εξαιτίας των συλλαλητηρίων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησε από τα Προπύλαια η πορεία μαθητών και φοιτητικών συλλόγων. Έξω από την Πρυτανεία, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ.