Στην πρώτη θέση αλλά αρκετά μακριά από την αυτοδυναμία εμφανίζεται το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι σε νέα δημοσκόπηση δύο εβδομάδες πριν τις ισπανικές εκλογές.

Η δημοσκόπηση δίνει την εικόνα διαφορετικού κομματικού χάρτη από ό,τι οι προηγούμενες -που εμφάνιζαν τα τέσσερα κόμματα περίπου στην ίδια περιοχή- δείχνοντας δεύτερους τους Σοσιαλιστές και σχετικά πιο πίσω τα δύο «νέα κόμματα», με το Podemos στην τέταρτη θέση.

Στο βαρόμετρο του CIS, το κυβερνών PP εμφανίζεται στο 28,6% ή σε 128 έδρες στο Κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών.

Η απόσταση από τις 176 έδρες που χρειάζονται για την αυτοδυναμία εμφανίζεται αδύνατο να καλυφθεί, έστω κι αν η τάση του PP είναι ανοδική (μέχρι πρότινος εμφανιζόταν πιο κοντά στα υπόλοιπα κόμματα).

Δεύτερο κόμμα εμφανίζεται το άλλο μεγάλο παραδοσιακό κόμμα της χώρας, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσες με 20,8% ή περίπου 89 έδρες.

Το αποτέλεσμα του βαρομέτρου διαφέρει αρκετά με άλλες δημοσκοπήσεις στο πώς σχηματίζει τον πολιτικό χάρτη: Αν και όλες δείχνουν πως κανείς δεν θα έχει αυτοδυναμία, οι περισσότερες δημοσκοπς εμφάνιζαν τουλάχιστον τα τρία πρώτα κόμματα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Αντιθέτως, το CIS δείχνει το τρίτο κόμμα, το κεντρώο Ciudadanos, στο 19% και περίπου στις 66 έδρες. Το αριστερό Podemos εμφανίζεται ακόμη χαμηλότερα, στο 9,1% και στις περίπου 25 έδρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από