Πέντε Σύροι που συνελήφθηκαν στην Ονδούρα όταν προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες με πλαστογραφημένα ελληνικά διαβατήρια αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη, αφού συμφώνησαν να εξαγοράσουν την ποινή τους για να αρθούν οι κατηγορίες εναντίον τους.

Οι πέντε άντρες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Τονκοντίν στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της Ονδούρας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράστηκε ο φόβος από τις ΗΠΑ ότι επρόκειτο για τζιχαντιστές που ήθελαν να περάσουν στην Αμερική μέσω των νότιων συνόρων με το Μεξικό.

Οι αρχές της Ονδούρας όμως δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις, ενώ η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Μπάρμπαρα Καστίγιο είπε ότι κάθε ένας από τους συλληφθέντες είχε συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο περίπου 423 ευρώ για να αρθούν οι κατηγορίες παραχάραξης εγγράφων.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι πέντε αφήνονται ελεύθεροι υπό όρους και αναμένεται να πάρουν άδεια παραμονής ως πρόσφυγες στις 22 Φεβρουαρίου.

Είπε επιπλέον ότι η αραβική κοινότητα της Ονδούρας τους είχε υποδεχθεί θερμά και οι ίδιοι σκόπευαν να παραμείνουν στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής (η οποία είναι μία από τις φτωχότερες και πιο βίαιες της περιοχής).

Αντίθετα, μια γυναίκα από τη Συρία και δύο άντρες από το Πακιστάν που βρίσκονται υπό κράτηση από τον περασμένο μήνα στην χώρα ερευνούνται ακόμα, είπαν οι αρχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από