Σε ρόλο προπονητή – γιατρού ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος θα περιμένει μέχρι σήμερα το απόγευμα για να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον τον Βασίλη Σπανούλη για το αποψινό ντέρμπι του ομίλου με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ (21.45 –ΕΡΤ2).

Είναι δεδομένο ότι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των άλλων τραυματιών Λοτσέσκι και Πρίντεζη, φυσικά του Γιανγκ που χάνει σχεδόν όλη τη σεζόν αλλά και του Μιλουτίνοφ που δύο ημέρες τώρα νοσηλεύεται λόγω ιογενούς λοίμωξης.

«Οι απουσίες είναι πολλές, αλλά τα παιδιά που μένουν πίσω έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κόντρα στη μοναδική ομάδα που μας έχει νικήσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση» τόνισε ο κόουτς των γηπεδούχων, ο οποίος θα εστιάσει στο μαρκάρισμα του Γιάννη Μπουρούση που επιστρέφει εκ νέου ως αντίπαλος στον Πειραιά, παρότι ταλαιπωρείται και αυτός από τράβηγμα.

ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ. Πολύ κακές εμφανίσεις από τις ομάδες μας χθες στο Γιούροκαπ (7η αγωνιστική), με φυσιολογικό αποτέλεσμα τις τρεις ήττες.

Η ΑΕΚ (Μαυροκεφαλίδης 26 π., 11 ριμπ. – Χέρστον 20) στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου της στο ΟΑΚΑ δεν τα κατάφερε κόντρα στη Γαλατάσαραϊ (Μακ Κόλουμ 24 – Μίτσοφ 18) με τους Τούρκους να επικρατούν άνετα στο τέλος 86-73 εξασφαλίζοντας την πρωτιά και αφήνοντας την ΑΕΚ στο 4-3.

– Τραγικός στην Ποντγκόριτσα ο Αρης (Σίμτσακ 12), όχι μόνο ηττήθηκε 75-56 από την Μπούντουτσνοστ (Σέχοβιτς Σ. 17), αλλά έχασε κιόλας τη διαφορά των 18 πόντων που είχε από τη Θεσσαλονίκη και έτσι υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτή τη στιγμή είναι στο 4-3 και υπερτερεί κατά μία νίκη της αντιπάλου του.

– Το μόνο ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ χθες στην Πυλαία ήταν η δέσμευση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη –που βρέθηκε στο παλατάκι –προς τον Μπάνε Πρέλεβιτς ότι θα φέρει παίκτη για την ομάδα του μπάσκετ. Η νέα ήττα από τη Ζενίτ (Τούλσον 29 π.) 89-70 δυσκόλεψε αφάνταστα την υπόθεση πρόκριση για τον Δικέφαλο (είναι στο 2-5), ο οποίος είχε πρώτους σκόρερ τους Τέπιτς (14 π.) και Βασιλειάδη (13 π.).

– Με κορυφαίες τις Μάλτση (21 π.) και Καλτσίδου (15 π.) η Εθνική Γυναικών πέρασε εντυπωσιακά από τη Βουλγαρία, επικρατώντας 74-40 των γηπεδούχων στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017.