Διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας πραγματοποιούν το απόγευμα στη Ρώμη μουσουλμανικές κοινότητες της Ιταλίας.

Μουσουλμάνοι μετανάστες αλλά και με ιταλική υπηκοότητα πρόκειται να διαδηλώσουν στην κεντρική πλατεία Σάντι Απόστολι της Αιώνιας Πόλης, με σύνθημα «Not in my name», (Όχι εξ ονόματός μου), καταδικάζοντας κάθε είδος τρομοκρατίας, αλλά και μίσους που προσπαθεί να στηριχθεί σε θρησκευτικά κίνητρα.

«Ο ισλαμικός κόσμος καταδικάζει χωρίς δισταγμούς τις τραγωδίες αυτές και τις τρομοκρατικές πράξεις», δήλωσε ο Ιζεντίν Ελζίρ, ιμάμης της Φλωρεντίας και πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμανικών Κοινοτήτων Ιταλίας, αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και την επίθεση – ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μάλι.

«Θέλουμε να στείλουμε και ένα μήνυμα στους Ιταλούς πολίτες καθολικής θρησκείας: όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο», πρόσθεσε ο Ελζίρ, μιλώντας στον Τύπο.

Ζήτησε, ωστόσο, παράλληλα, να μπορέσουν να οικοδομηθούν χώροι λατρείας αξιοπρεπείς, όπου οι μουσουλμάνοι πιστοί να προσεύχονται με τον κατάλληλο τρόπο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβάλλουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μουσουλμάνοι πιστοί από όλο τον κόσμο, στηρίζουν την πρωτοβουλία «Not In my name», τονίζοντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το Χαλιφάτο δεν εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους», ότι «η δράση των τρομοκρατών είναι απάνθρωπη και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ευσπλαχνία».