Ευθύνες στους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα για δύο συνεχή χρόνια, δεν εκπλήρωσαν την υπόσχεσή τους απέναντι στη χώρα για ελάφρυνση του χρέους, επιρρίπτει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ.

Να σημειωθεί πως το βράδυ είναι προγραμματισμένη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (19:30, στον κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειο»).

«Η κυβέρνηση Σαμαρά κατάφερε να σώσει τη χώρα από την καταστροφή και, στη συνέχεια, το 2013, καθώς και το 2014, κατάφερε την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό. Αυτό θα έκανε τους ευρωπαίους εταίρους μας, να τιμήσουν την υπόσχεσή τους για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Νοέμβριο του 2012.

Το γεγονός ότι δεν εκπλήρωσαν την υπόσχεση, ήταν άδικο και λανθασμένο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAZ, υπό τον τίτλο «Η φιλελεύθερη εναλλακτική της Ελλάδας».

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες, αναξιοποίητες δυνατότητες. Όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα ανακάμψει» τονίζει επίσης ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να σταθεί και πάλι στα δικά της πόδια».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ως προϋπόθεση το κόμμα να αλλάξει ριζικά, σημειώνοντας πως «μόνο μια ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία στην Ελλάδα».

Απαντώντας παράλληλα σε ερώτηση του γερμανού δημοσιογράφου, όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας υπό τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι αυτό δεν αποτελεί εφικτό στόχο.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύουν στο πρόγραμμα που οι ίδιοι έχουν υπογράψει» υποστηρίζει.

«Η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ είναι μια μοναδική ευκαιρία για να εφαρμόσουμε ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Ελλάδας» καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.