Ο απολογισμός από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μια ντισκοτέκ στο Βουκουρέστι και στάθηκε αφορμή για την παραίτηση της κυβέρνησης του Βίκτορ Πόντα αυξήθηκε και άλλο σήμερα, στους 55 νεκρούς, μετά τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες.

Η 29χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Γερμανίας όπου είχε μεταφερθεί την Τρίτη.

Στη Ρουμανία νοσηλεύονται ακόμη 70 άνθρωποι και οι δέκα από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλοι 40 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία άλλων χωρών, κυρίως στη Βρετανία, το Ισραήλ και την Ολλανδία.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μια ντισκοτέκ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου περίπου 400 νέοι παρακολουθούσαν μια συναυλία ροκ μουσικής και ένα σόου πυροτεχνημάτων.

Είκοσι έξι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ή ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν έξω, ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου δεν είχαν άδεια από τις αρχές για να διοργανώσουν τη συναυλία ενώ αποκαλύφθηκαν και πολλές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, όπως η ανυπαρξία εξόδων κινδύνου και η χρήση εύφλεκτων υλικών για την ηχομόνωση του χώρου.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση 10 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι τρεις ιδιοκτήτες της ντισκοτέκ που κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.