Ικανοποιημένος από την εικόνα της Ελλάδας στην πρώτη ώρα του φιλικού με το Λουξεμβούργο έμεινε ο Μίχαελ Σκίμπε, ενώ απέδωσε την χαλάρωση των διεθνών στο τελευταίο ημίωρο στη ψυχολογική πίεση που έχουν από τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν προηγηθεί.

«Συγχαρητήρια στο Λουξεμβούργο για τη νίκη. Νίκησε δίκαια με βάση την εικόνα που έδειξε στο τέλος του αγώνα. Εμείς δεν καταφέραμε στα πρώτα 60-70 λεπτά να βάλουμε το γκολ σε μια σειρά από καλές ευκαιρίες που είχαμε και αυτό κράτησε τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι. Στο τέλος δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ», είπε αρχικά ο Γερμανός ομοσπονδιακός και συνέχισε:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλό αυτό που είδαμε με πολλές ευκαιρίες αλλά πρέπει να σκοράρουμε. Ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα και πρέπει να τα δώσουμε όλα ώστε να μετατρέψουμε αυτό που υπάρχει τώρα ώστε στα προκριματικά του Μουντιάλ να έχουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και καλύτερα αποτελέσματα που θα μας δώσουν την πρόκριση.»

Αναφερόμενος στο φιλικό που ακολουθεί με την Τουρκία είπε: «Περιμένουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με πιο πολύ ένταση. Θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα.»

Αυτό που δεν του άρεσε στο αποψινό φιλικό ήταν ότι «χάσαμε το ρυθμό μετά το 60΄. Ένιωσα ότι σφίχτηκε η ομάδα και χάσαμε τον ρυθμό μας. Φάνηκε ένα μπλοκάρισμα ψυχολογικό γιατί ενώ περιμένεις το γκολ αυτό δεν έρχεται.»

Προανήγγειλε αλλαγές στο επόμενο ματς: «Σίγουρα θα αλλάξουμε κάτι γιατί θέλω να δω τους παίκτες και να γνωρίσω όσους περισσότερο γίνεται. Σήμερα αφήσαμε κάποιους απέξω που είναι βασικοί. Σίγουρα και στα πρόσωπα και στην τακτική θα έχουμε κάποιες αλλαγές.»