Το ντεμπούτο του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της εθνική ομάδας συνοδεύτηκε με ήττα, καθώς η Ελλάδα κατάφερε να χάσει και από το Λουξεμβούργο εκτός έδρας με 1-0, στο πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει σε διάστημα 4 ημερών (το άλλο με την Τουρκία την ερχόμενη Τρίτη).

Η Ελλάδα έδειξε ότι θέλει πάρα πολλή δουλειά για να φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Είχε δύο πρόσωπα στο τεστ της Παρασκευής , ήταν καλή στο πρώτο μέρος, όταν έδειξε διάθεση να πρεσάρει και να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο, έχασε ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο δεύτερο έπεσε η απόδοσή της, δεν είχε ρυθμό και θα μπορούσε να ηττηθεί, καθώς και οι δύο επικίνδυνες φάσεις που σημειώθηκαν στο διάστημα αυτό προήλθαν από την πλευρά των γηπεδούχων.

Με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο για πρώτη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε από την αρχή διάθεση για να πρεσάρει ψηλά, να βγει με γρήγορες πάσες στην αντεπίθεση και κυρίως να παίξει από τον άξονα με κάθετες πάσες και όχι με παράλληλες και μεγάλες μπαλιές. Το 4-4-2 του πρώτου μέρους έφερε αρκετές ευκαιρίες για την ελληνική ομάδα, που δυστυχώς γι΄ αυτή δεν αξιοποιήθηκαν.

Με … καλημέρα στο παιχνίδι (3΄) η Εθνική έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Το ημίχρονο έκλεισε 0-0, αλλά ήταν ένα… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τη «γαλανόλευκη», που έφτασε άλλες τέσσερις φορές σε θέσεις βολής, αλλά οι διεθνείς δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.

Στο 19΄ η κεφαλιά του Μήτρογλου από πολύ καλή θέση έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει στο 28΄ η κλασική ευκαιρία του Καρέλη, που πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Νέα καλή στιγμή είχε η εθνική στο 32΄ με το σουτ του Μήτρογλου να αποκρούει ο Ζούμπερ, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους το βολέ του Χολέμπας έφυγε λίγο άουτ. Στο διάστημα των 45 λεπτών οι γηπεδούχοι απείλησαν αρχικά στο 9΄, όταν ο Καπίνο απόκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντελγκάντο, ενώ στο 30΄ ήταν η σειρά του Γιανς να βγάλει τη σέντρα και προ του Μπένσι απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Το σύστημα της Ελλάδας άλλαξε στην επανάληψη κι έγινε 4-2-3-1, με τον Μήτρογλου μοναδικό προωθημένο στα άκρα οι Καρέλης, Χολέμπας και ο Ταχτσίδης στο κέντρο, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Σάμαρης, Τζιόλης, ενώ στην άμυνα οι Βύντρα, Σιόβας, Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Γιοακίμ να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής εντελώς αμαρκάριστος (54΄). Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος έπεσε κατακόρυφα, με την ελληνική ομάδα να… ψάχνεται στο γήπεδο, να μη δημιουργεί φάσεις και να κινδυνεύει να δεχτεί γκολ.

Στο 85΄ ο Τιλ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, έπιασε το σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιοακιμ νίκησε τον Καπίνο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-0).

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67΄ Παγιάλ), Γκέρσον (76΄ Τιλ), Μάρτινς (63΄ Ντα Μότα), Μπενσί (90΄+2 Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (84΄ Χολτέρ), Γιανς

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Βύντρα, Σιόβας (78΄ Μόρας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας (46΄ Τζιόλης), Χολέμπας (69΄ Αραβίδης), Καρέλης, Μήτρογλου