Τη διενέργεια δυο προκαταρκτικών εξετάσεων διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Γιάννη Πανούση αναθέτοντας την έρευνα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Συγκεκριμένα η πρώτη έρευνα αφορά την αναφορά του Γ. Πανούση , τα έγγραφα που προσκόμισε και τη συνέντευξη του στο «Πρωτο Θέμα» . Αντικείμενο της εν λόγω έρευνας είναι η διακρίβωση τυχόν ποινικών αδικημάτων όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα) παράνομη βία, συμμετοχή στο αδίκημα της κατάληψης της Πρυτανίας και όσων άλλων πράξεων ενδεχομένως προκύψουν από την έρευνα

Στο πλαίσιο επίμαχης έρευνας αντεισαγγελέας θα ζητήσει στοιχεία για το αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες μετά τη βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση και την κατάληψη στο Πανεπιστήμιο και αν έχουν μπει στο αρχείο θα ζητήσει την ανάσυρση τους και στη συνέχεια θα τη συσχετιστεί με την παρούσα δικογραφία.

Σε ότι αφορά την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Νίκο Τόσκα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και αναπαρήχθησαν από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και αν είναι γνήσια να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα εξής αδικήματα:

Α. Της υπεξαγωγής εγγράφων απο υπάλληλο

Β. Της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου

Γ. Της παράβασης καθήκοντος της εχεμύθειας .