«Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι» και «δεν έχω εμπλακεί στις συνομιλίες» δήλωσε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β.Λέβα, μιλώντας την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ 99,5. Η ίδια έκανε λόγο για «παρακρατική επίθεση» και υπερασπίστηκε τον Π.Λάμπρου, λέγοντας ότι «έχει λιώσει τα παπούτσια του για τις φυλακές».

Ερωτηθείσα σχετικά, η Β.Λέβα δήλωσε ότι καταδικάζει τις πράξεις τρομοκρατίας «όπως και τις πράξεις πολλών εξ αυτών, με τους οποίους μιλούσαμε στις φυλακές, κρατουμένους, τους οποίους κατά καιρούς επισκεπτόμασταν στις φυλακές και είτε ήταν απεργοί πείνας είτε διεκδικούσαν πράγματα και οι οποίοι μπορεί να είχαν δολοφονήσει, ληστέψει ή να έχουν προβεί σε ειδεχθή εγκλήματα».

Σε ερώτηση για το εάν εμπλέκεται στις καταγγελίες Πανούση, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτε. Έχω πάει πάρα πολλές φορές στις φυλακές. Εγώ δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα από συνομιλίες και θυμάμαι ότι ήρθα σε μεγάλη αντέγκληση με έναν κρατούμενο, τον Μαζιώτη, ο οποίος είπε ότι «ήρθαν οι Μαυρογυαλούροι να μας υποσχεθούν».

»Εγώ (να εμπλέκομαι στις συνομιλίες που καταγγέλλει ο κ. Πανούσης); Όχι βέβαια! Πραγματικά, δηλαδή, είναι τραγικό».

Η ίδια δήλωσε τη στήριξή της στον Π.Λάμπρου, λέγοντας: «Υπερασπίζομαι και καλύπτω τον Πάνο Λάμπρου, τον οποίο ξέρω χρόνια και ήμουν και στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό. Ο Πάνος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα και να συνομιλεί με κρατουμένους.»

Σχολιάζοντας την υπόθεση, η κ. Λέβα τόνισε: «Το βλέπω πραγματικά σαν παρακρατική επίθεση όλο αυτό και δεν ξέρω αν εμπλέκεται (ο κ. Πανούσης). Διότι πώς βγαίνουν αυτοί οι διάλογοι; Από την ΕΥΠ; Από τι; Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί τώρα βγαίνει αυτό. Υπάρχει πικρία που δεν υπουργοποιήθηκε;»

Σημείωσε, δε, ότι είχε και η ίδια δεχθεί απειλές. «Εμένα με είχαν πάρει πολλές φορές τηλέφωνο επειδή είχα ασχοληθεί με τις φυλακές και μου είχαν πει «σταμάτα να ασχολείσαι, γιατί θα φας το κεφάλι σου». Ήταν ανώνυμα τηλεφωνήματα και σε μένα και στον κ. Παρασκευόπουλο και σε όσους είχαν ασχοληθεί μ’ αυτό το ζήτημα και όχι μόνο, και παλαιότερα με τη Χρυσή Αυγή, όταν είχαμε κάνει κάποιες εκδηλώσεις στη Λαμία και είχε δημοσιεύσει τότε η «Ελευθεροτυπία» τα ονόματα των ατόμων που ανήκαν στην κίνηση για τα δικαιώματα εδώ και τότε απειλούνταν».