Σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετά την απόφαση του αναπλ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα να προβεί σε αλλαγή διοίκησης της Υπηρεσίας.

Η αντικατάσταση του κ. Σταυρόπουλου, ο οποίος είναι από τους πλέον έμπειρους και με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του αξιωματικός της ασφάλειας, προκαλεί έκπληξη αλλά και οργή στην ΕΛ.ΑΣ ενώ εκτιμάται ότι συνδέεται άμεσα με την υπόθεση Πανούση.

Ο κ. Σταυρόπουλος έχει θητεύσει επί σειρά ετών στη δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής με πολύ μεγάλες επιτυχίες στην εξιχνίαση πολύκροτων υποθέσεων ενώ στην Εσωτερικών Υποθέσεων είχε θητεύσει πρώτη φορά όταν συστάθηκε η υπηρεσία ως ένας από τους επίλεκτους αξιωματικούς που μετακινήθηκαν στους αδιάφθορους προκειμένου να συσταθεί και να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Τόσκας, έχει στείλει από μέρες επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ζητώντας την αντικατάσταση του νυν διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος έλαβε ήδη σήμερα την ενημέρωση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το αίτημα του κ. Τόσκα.

Ο κ. Αναστασάκος θα παρουσιασθεί στην επιτροπή αύριο στις 3.00 μ.μ.. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου και εκφράζουν δυσφορία γι αυτήν την ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του.

Αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.