Την έγκριση για να προχωρήσει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η σύμβαση του έργου προβλέπει τη σύμπραξη μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (είναι ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ύψος του έργου να ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης, όλες οι απαιτούμενες υπογραφές αναμένεται να μπουν μέσα στις επόμενες 15 μέρες προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δυο σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε Κόρινθο και Αργολίδα και τριών μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς και τριών χώρων υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΥ), σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία.

Ο εκτιμώμενος χρόνος αποπεράτωσης των έργων είναι 24 μήνες. Ο σχεδιασμός προβλέπει σε 10 μήνες μετά από την έναρξη της κατασκευής του έργου ο ανάδοχος θα αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχουν διαφωνίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η βασικότερη αιτία διαφωνίας είναι ότι το έργο δεν είναι συμβατό με τον νέο εθνικό σχεδιασμό για τα σκουπίδια.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος έλεγαν τη Δευτέρα, ότι θα περιμένουν την απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να δουν αν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση.