Την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα καθορίσει, εμμέσως πλην σαφώς, εάν θα επιστρέψει ή όχι στις φυλακές Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ. Αφέθηκε χωρίς να καταβάλλει την εγγύηση λόγω υπουργικής απόφασης που ανέστειλε μέχρι 31 Οκτωβρίου την καταβολή εγγυοδοσιών λόγω της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες.

Η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και η Β. Σταμάτη πρέπει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό της εγγυοδοσίας εντός πέντε ημερών μετά τη λήξη της υπουργικής απόφασης.

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φρ. Ραγκούσης και Γ. Παγορόπουλος, ζήτησαν από το ΣτΕ να ανασταλεί προσωρινά η υπουργική απόφαση με την οποία δεν παρατείνεται η μη καταβολή των εγγυοδοσιών, χρηματικών ποινών κ.λπ., λόγω της συνέχισης του capital controls.

Ο πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Δ. Πετρούλιας κάλεσε την Πέμπτη σε ακρόαση τους δικηγόρους της Βίκυς Σταμάτη και των αρμοδίων υπουργείων. Η ακρόαση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια οι σύμβουλοι Επικρατείας αποσύρθηκαν σε διάσκεψη μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση την επομένη.