Ο Ιγκόρ Τούντορ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ, την Πέμπτη, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Για το αν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του ο ΠΑΟΚ: «Θα γίνουν αλλαγές. Μπορείς να είσαι χειρότερος και να κερδίζεις. Εμείς κυριαρχούσαμε αλλά δεν έχουμε νικήσει μέχρι τώρα και επομένως πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για να πάρουμε τη νίκη. Για παράδειγμα, η Παρί μπορεί να κυριάρχησε, αλλά η Ρεάλ νίκησε».

Για το αν υπάρχει πίεση μετά την ήττα στην Τρίπολη: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πίεση και στην προπόνηση που γίνεται καθημερινά. Εμένα η πίεση που βάζω στον εαυτό μου πρώτα είναι να κάνω τον ΠΑΟΚ καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις απαίσια και να κερδίσεις αλλά και το αντίθετο. Αλλά θέλω για μένα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην προπόνηση, κάθε μέρα. Από την πρώτη προπόνηση υπάρχει πίεση και γνωρίζω ότι μέχρι την τελευταία μέρα που θα είμαι εδώ, να κάνω το καλύτερο και εγώ και οι συνεργάτες μου. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις, με αποτελέσματα όμως, και πιστεύω ότι σύντομα θα έρθουν».

Για το αν και η ισοπαλία θα ήταν ικανοποιητικό αποτέλεσμα: «Θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά εγώ δεν σκέφτομαι το αποτέλεσμα, αλλά την απόδοση που θα πιάσουμε στον αγώνα. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Θα το πω και στην προπόνηση. Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η εμφάνιση».

Για τον λόγο που αλλάζει πλέον την τακτική του στον αυριανό αγώνα: «Αλλάζω και επειδή υπάρχει ένας αντίπαλος που πρέπει να τον προσεγγίσουμε αλλά και επειδή πρέπει να παίρνουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν απουσίες ποδοσφαιριστών. Λείπουν τρια μπακ (Λέοβατς, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου). Εμείς θα παίξουμε διαφορετικά γιατί πιστεύω ότι έτσι θα έρθει το αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο το επιθετικό κομμάτι είναι το πιο δύσκολο για έναν προπονητή και μέχρι τώρα πάνω σε αυτό δουλεύαμε. Πιστεύω ότι αύριο θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό γιατί με αυτό το σύστημα θα καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που στην παρούσα φάση μας ενδιαφέρει».

Για το αν πιστεύει ότι η Κράσνονταρ είναι καλύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και ισοδύναμη με την Ντόρτμουντ και πώς σκοπεύει να την αντιμετωπίσει: «Σαφώς και επιμένω. Από την αρχή του ομίλου είχα πει ότι η Κράσνονταρ είναι φαβορί για να περάσει. Μπορεί να μην είναι της ίδιας δυναμικότητας με την Ντόρτμουντ, αλλά έχει καλούς παίκτες και αυτή την φορά παίζουν και στην έδρα τους. Την περιμένω πιο δυνατή από τον αγώνα της Τούμπας και πιστεύω ότι κι εμείς θα είμαστε δυνατοί για να την αντιμετωπίσουμε».

Για το πώς θα καλύψει τα κενά των Ζάιρο-Μπερμπάτοφ στην επίθεση: «Έχουμε άλλους παίκτες που επίσης είναι σημαντικοί για εμάς και θα δούμε πώς θα παίξουν».

Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ μίλησε ο αμυντικός Ρικάρντο Κόστα, που είπε: «Ήρθαμε να πάρουμε τη νίκη και κυρίως να μη δεχθούμε γκολ. Πάντα είναι σημαντικό να παίζεις καλή άμυνα και αυτό σου δίνει ψυχολογία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο απέναντι στην Κράσνονταρ».

Συνεχίζοντας σχολίασε το ότι, αν και η ομάδα του παίζει καλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν έχει γευτεί τη νίκη: «Στην Ευρώπη όλες οι ομάδες είναι δυνατές και πρέπει να προσαρμοστείς. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένας τελικός. Τους τελικούς δεν τους παίζεις αλλά τους κερδίζεις. Είναι συμπαγής ομάδα η Κράσνονταρ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Εκτός μάχης και ο Βίτορ

Χωρίς τον Μιγκέλ Βίτορ, που αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο της Κουμπάν, θα παραταχθεί αύριο απέναντι στην Κράσνονταρ ο ΠΑΟΚ, που θα έχει νέο σχήμα και τακτική, με το 4-4-2 πλέον αντί του 3-5-2 που εφάρμοζε ως τώρα.

Ο Πορτογάλος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα, οπότε και αποκλείστηκε της ομάδας. Ετσι όπως φάνηκε ο Ιγκορ Τούντορ θα παρατάξει ομάδα από τους Γλύκο, Σκόνδρα, Τζαβέλλα, Μαλεζά, Κόστα, Τζιόλη, Χαρίση, Σάμπο, Ροντρίγκες, Πέλκα και Μακ.

Οπως φαίνεται, εκτός αρχικού σχήματος μένει και ο Αθανασιάδης, παρότι λείπουν βασικοί συμπαίκτες του από την ενδεκάδα.