Πυκνή ομίχλη έχει καλύψει μεγάλο μέρος της βόρειας και δυτικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλά αεροδρόμια, με ακυρώσεις πτήσεων –κυρίως στο Χίθροου του Λονδίνου– αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στο Άμστερνταμ και τη Φραγκφούρτη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) ανέφερε επίσης καθυστερήσεις στην εκτέλεση πτήσεων στο Παρίσι, τη Στουτγκάρδη, το Βερολίνο, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες.

«Είναι σπάνιο να έχουμε ομίχλη που επηρεάζει τόσα πολλά αεροδρόμια. Παρατηρούμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής.

Σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σημειώθηκαν καθυστερήσεις συνολικής διάρκειας 122.000 λεπτών, πρόσθεσε ο Eurocontrol.

Λόγω της ομίχλης, η ορατότητα στο Χίθροου και στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν μικρότερη των 100 μέτρων. Στο διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου ματαιώθηκαν 122 πτήσεις και ένας εκπρόσωπος είπε ότι έχει κινητοποιηθεί επιπρόσθετο προσωπικό στους τερματικούς σταθμού για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες.

Στη Βρετανία, αναφέρθηκαν επίσης καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, της Γλασκόβης, του Μπέλφαστ, του Λιντς και του Κάρντιφ.

Μετά το μεσημέρι, η κατάσταση βελτιώθηκε σε ορισμένα αεροδρόμια, κυρίως στο Λονδίνο, όμως ταυτόχρονα επιδεινώθηκε σε άλλες περιοχές, όπως στο Λουξεμβούργο.