«Εξακολουθώ να είμαι ενεργός τις πολιτικές υποθέσεις της χώρας μου» τονίζει σε συνέντευξή του στον ισπανικό δημοσιογραφικό όμιλο La Razon ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Εγώ είμαι ακόμα εδώ…» λέει με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η ιστορία κρίνει κάποιον, αφού αυτός έχει φύγει.

Ιδιαίτερα επικριτικός για τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει εξαιρετικά απογοητευμένος από τον πρωθυπουργό «για το λαϊκισμό που επέδειξε, για τις εξωφρενικές υποσχέσεις που έδωσε, προκειμένου να αναδειχθεί στην εξουσία και για τα ψέματά που λέει για να παραμείνει στην εξουσία».

Διατυπώνει, παράλληλα, την εκτίμηση ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει τέσσερα χρόνια, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση ηγετών της ΕΕ απέναντι στη δική του κυβέρνηση.

«Όταν δίνουμε την εντύπωση -ακόμα κι αν αυτή είναι μια πολύ επιφανειακή εντύπωση- ότι διευκολύνουμε τους λαϊκιστές, ενώ τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων, αυτό μπορεί να στείλει λάθος μηνύματα» λέει συγκεκριμένα.

Ο πρώην πρωθυπουργός λέει επίσης για την ελληνική οικονομία ότι «δεν μπορεί να επιστρέψει η εμπιστοσύνη όσο κυβερνούν τη χώρα οι λαϊκιστές».