«Σήμερα μπορώ να αισιοδοξώ, καθώς δαπάνες απλήρωτες των σχολείων θα αρχίσουν να εξοφλούνται με προτεραιότητα στις παλαιότερες», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την παρουσία γονέων και κηδεμόνων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολικά συγκροτήματα.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Ε' διαμερίσματος, Κώστας Δαρδιώτης, αλλά και γονείς από το 5ο Γυμνάσιο - Λύκειο, από το 1ο Χαριλάου και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μπουτάρης τόνισε πως «η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με αυτό που συνέβη στα δημοτικά ταμεία από το Φεβρουάριο του 2015, είχε ως αποτέλεσμα να στεγνώσουν τα δημοτικά ταμεία».

Συμπλήρωσε πως με προσωπική του παρέμβαση «από τις 15 Οκτώβρη δόθηκαν άμεσες λύσεις, που αφορούσαν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων», ενώ παράλληλα επισήμανε στους προέδρους των σχολικών επιτροπών και στην αντιπρόεδρο Παιδείας, 'Ελλη Χρυσίδου, την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων από τη Σχολική Επιτροπή για τα υπόλοιπα θέματα.

«Μαζί με τους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων μέσα σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, που διανύει η χώρα μας», κατέληξε ο κ.Μπουτάρης.

Για ανίκανη διοίκηση που δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται ο Δήμος τα προβλήματα στα σχολεία έκαναν οι επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από