Εκτεθειμένοι στις χαμηλές θερμοκρασίες της υπαίθρου πέρασαν το βράδυ εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα Αυστρίας και Γερμανίας, περιμένοντας να καταφέρουν να περάσουν στη δυτική πλευρά ενώ στην πλευρά της Βαυαρίας οι εγκαταστάσεις έχουν αρχίσει να γεμίζουν.

Οι αριθμοί μένουν αμείωτοι από το καλοκαίρι και μόνο την Τετάρτη είχαν φτάσει τουλάχιστον 6.500 άτομα -την ώρα που η Αυστρία εξετάζει «τεχνικά μέτρα» στα δικά της σύνορα προς τα νοτιοανατολικά.

Η νύχτα προς Πέμπτη ήταν πολύ δύσκολη στην Κάτω Βαυαρία, στα σύνορα Γερμανίας και Αυστρίας: Τα συσσωρευμένα προβλήματα -το ότι γέμισαν τα κέντρα στέγασης στην «πρώτη γραμμή» ενώ δεν βρίσκονταν μέσα για μεταφορά των ομάδων από τα σύνορα- είχαν αφήσει στο κρύο μέχρι τις 4 τα ξημερώματα τις τελευταίες ομάδες που περίμεναν στην ύπαιθρο.

Συνολικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της γερμανικής αστυνομίας τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαν περάσει την Τετάρτη από την περιοχή της μεθορίου 6.500 άνθρωποι.

Η μεγάλη πλειονότητά τους, περίπου 5.000, είχαν περάσει μόνο από δύο σημεία (σε Βέκσαιντ και Πάσαου), όπου καταγράφηκαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από