Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι πλέον το μεγαλύτερο καθήκον της πολιτικής υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η βοήθεια προς τους πρόσφυγες μπορεί να είναι χωρίς όρια.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπου μαίνονται πόλεμοι και αναζητούν βοήθεια σε εμάς, διαφορετικά η Ευρώπη δεν θα είναι Ευρώπη», υπογράμμισε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

«Φυσικά είναι αλήθεια ότι αυτή η βοήθεια, όπως και τα πάντα στη ζωή, δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια», τόνισε ευθύς αμέσως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε ότι η εισροή των προσφύγων στη Γερμανία «δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια αν επιθυμούμε να μη χάσουμε την ικανότητά μας να προσφέρουμε βοήθεια και καταφύγιο και στο μέλλον».

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο Σόιμπλε, οι άνθρωποι που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη θα πρέπει να γνωρίζουν ποιος έχει πιθανότητες να γίνει δεκτός και ποιος όχι. Σε αυτόν τον τομέα η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή πολιτική διαχείρισης, επισήμανε.

Ο γερμανός υπουργός υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της χώρας με την Ουγγαρία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε υπήρχε μια έκτακτη ανάγκη, εξήγησε. Με την απόφαση αυτή η Γερμανία «έσωσε ένα μέρος της τιμής της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό, η χώρα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της υποδοχής των προσφύγων χωρίς να δημιουργήσει νέα χρέη.

«Στη Γερμανία διαθέτουμε τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι είναι μεν πολύ σημαντικό να επιτευχθεί ένας απολύτως ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, όμως πλέον η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι το ύψιστο καθήκον της πολιτικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από