Σε κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη προχώρησαν αιφνιδιαστικά γύρω στις 9 το πρωί περίπου 30 μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Διαμαρτύρονται για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάληψης ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, έκανε λόγο για «πρώτη αντίδραση και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση» και προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Ήταν μια πρώτη αντίδραση και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση. Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στην καθαριότητα. Θα πρέπει να το πήραν το μήνυμα. Αν τολμήσουν να το ξανασυζητήσουν, να το βάλουν πάνω στο τραπέζι, όπως λέει και το πανό πάνω ‘θα τους τα κόψουμε τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ». Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε ησυχία», δήλωσε.

Στις 13:00, όπως είπε ο ίδιος, η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα «με μοναδική απαίτηση» να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τον κ. Χουλιαράκη. «Σε διαφορετική περίπτωση, χωρίς να το θέλουμε, η Αθήνα και όλες οι πόλεις της Ελλάδας θα γεμίσουν σκουπίδια», ανέφερε ο Μπαλασόπουλος, διευκρινίζοντας αμέσως μετά: «Αλλιώς όχι από αύριο, από σήμερα θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις».