Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά περίπου 26.000 άτομα έως το 2018.

Η εταιρία θα περικόψει σε καθαρή βάση περίπου 9.000 θέσεις εργασίας, ενώ άλλοι εργαζόμενοι αναμένεται να αποχωρήσουν στο πλαίσιο της πώλησης διαφόρων μονάδων, σύμφωνα με την Deutsche Bank. Η τράπεζα θα αναστείλει τις δραστηριότητές της σε 10 χώρες, ανάμεσά τους το Μεξικό, τη Νορβηγία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Κράιαν, που ανέλαβε τα καθήκοντά του από τον Ανσού Τζάιν τον Ιούλιο, δέχεται πιέσεις για να μειώσει το κόστος, να ενισχύσει την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας και να περιορίσει την πτώση που έχει καταγράψει η τιμή της μετοχής Deutsche Bank.

«Η Deutsche Bank δεν έχει πρόβλημα στρατηγικής» είπε ο Κράιν σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη. «Γνωρίζουμε ακριβώς πού θέλουμε να πάμε. Ωστόσο, η Deutsche Bank για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή αυτής της στρατηγικής. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ανακοινώθηκαν πολλές στρατηγικές και στόχοι, αλλά σπάνια υλοποιήθηκαν στη συνέχεια» σημειωσε.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα έσοδα από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου αυξήθηκαν κατά 7% το τρίτο τρίμηνο την ώρα που η προσπάθεια του Κράιαν να εξυγιάνει τα οικονομικά της τράπεζας οδηγεί τη Deutsche Bank στη μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημία των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και νομισμάτων, που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, αυξήθηκαν κατά 20% στα 1,73 δισ. ευρώ στην περίοδο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας.

Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο από τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg που ανέμεναν κατά μέσο όρο να διαμορφωθούν στα 1,57 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέγραψε ζημίες 6 δισ. ευρώ καθώς οι αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις μείωσαν την αξία της επενδυτικής τράπεζας και ενώ η τράπεζα επιμέρισε κεφάλαια για την κάλυψη νομικών εξόδων.

Την Τετάρτη, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναστείλει την πληρωμή μερίσματος για δύο χρόνια και να ξεκινήσει εκ νέου την καταβολή του από τη χρήση του 2017, στην πρώτη αναστολή μερίσματος μετά την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από