Στην εξιχνίαση της δολοφονίας 75χρονου, που βρέθηκε στραγγαλισμένος το 2012 μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, έφτασε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι πέντε Ρομά, ηλικίας 28-35 ετών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, για σωρεία ληστειών και κλοπών.

Όπως διαπιστώθηκε, ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου 2012, οι εν λόγω Ρομά ξεκίνησαν από τα Άνω Λιόσια και πήγαν στην κατοικία του θύματος. Μπήκαν σ’ αυτήν από το παράθυρο της κουζίνας, ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και δολοφόνησαν τον 75χρονο. Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, το οποίο δυο βδομάδες αργότερα βρέθηκε ολοσχερώς καμένο σε αγρόκτημα της Παιανίας.

Όπως προέκυψε, από τον Μάρτιο του 2012 οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί και στο παρελθόν δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Τώρα, η νέα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που συντάχθηκε, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και εμπρησμό, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.