Με δύο κεφαλιές του Αλμπέρτο Μποτία (59′, 63′) ο Ολυμπιακός δεν έκανε στάση ούτε στο Περιστέρι, όπου οι Ερυθρόλευκοι υπέταξαν (2-1, Μ. Στόιτσεφ 75′) τον Ατρόμητο εκτοξεύοντας το σερί τους στις οκτώ νίκες και αν επικρατήσουν εκτός έδρας της Βέροιας και του Ηρακλή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα πάνε στη Λεωφόρο για να επιδιώξουν την ισοφάριση ενός αραχνιασμένου ρεκόρ, που διατηρείται από τη σεζόν 1966-67!

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, η οποία χάρη στο πρόσφατο 4-0 επί της ΑΕΚ κατέρριψε το «επτά στα επτά» που είχε σημειωθεί στη θητεία του Λεονάρντο Ζαρντίμ (2012-13), θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό φλερτάροντας με την ισοφάριση της ιστορικής επίδοσης που είχαν καταγράψει οι Ερυθρόλευκοι επί των ημερών του αείμνηστου ούγγρου προπονητή Μάρτον Μπούκοβι: ένδεκα νίκες σε ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές!

«Δεν είναι ο στόχος μας να σπάσουμε τα ρεκόρ. Μας ικανοποιεί αλλά δεν είναι ο στόχος. Εμείς θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς και στο τέλος να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να νικάμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που έπειτα από επτά καλά ματς πετύχαμε και όγδοη νίκη, αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτό» σχολίασε με τη γνωστή ταπεινότητα που τον διακρίνει ο Σίλβα, ο οποίος είδε την ομάδα του να δυσκολεύεται να ξεκλειδώσει την πολυπληθή άμυνα του Ατρομήτου και στο τέλος να καρδιοχτυπά, ώσπου να κατακτήσει τη νίκη έπειτα από μία ήττα και μία ισοπαλία στο Περιστέρι τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ενώ είχαμε τον έλεγχο του ματς και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ είχαμε και δοκάρι (σ.σ.: με τον Σεμπά στο 58′), δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας δυσκολέψει στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Γίνονται λάθη από μέρους μας, που δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν σε τέτοιο επίπεδο» συμπλήρωσε ο πορτογάλος τεχνικός, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και αποφεύγοντας να αναζητήσει δικαιολογίες.

«Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ ως δικαιολογία την κούραση, αν και το ματς ήταν δύσκολο, όπως και ο αγωνιστικός χώρος. Μου αρέσει να ψάχνουμε άλλες αιτίες και να αναλύουμε τα λάθη που κάνουμε. Επίσης θέλω να πω ότι δεν γίνεται να κερδίζουμε όλα τα ματς με 3-1 και 4-1. Σημασία έχει να κερδίζουμε. Επίσης να πούμε για τον αντίπαλο. Παίξαμε σε μια έδρα που μας δυσκολεύει τα τελευταία χρόνια και όπου είχαν πρόβλημα ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ», είπε ο Σίλβα, ο οποίος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τείνει να καθιερωθεί ως ο προπονητής των ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (17′ Β. Στόιτσεφ), Κιβρακίδης, Πίτου, Ουσέρο, Γοδόι, Μπρίτο (62′ Μαρσελίνιο), Ούμπιντες (67′ Μ. Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76′ Τσόρι), Σεμπά, Πάρντο (72′ Ερνάνι), Ιντέγε.