Απρόβλεπτη τροπή πήρε η υπόθεση της ληστείας δυο αλλοδαπών υπηκόων Αυστρίας σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι ,όταν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για παγίδα που είχε στήσει ο 43χρονος ιδιοκτήτης.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων μεταξύ των οποίων του 43χρονου ιδιοκτήτη και ενός 30χρονου Αλβανού οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται ένας 39χρονος Αλβανός και άλλοι δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε ληστεία, της ψευδορκίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Η ληστεία έγινε βραδινές ώρες στις 22 Οκτωβρίου όταν δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στο ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν στο κατάστημα.

Αρπαξαν στη συνέχεια βίαια από τον 53χρονο υπήκοο Αυστρίας μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πριν φύγουν αφαίρεσαν το τηλεχειριστήριο των ηλεκτρικών ρολών ασφαλείας της θύρας εισόδου κλειδώνοντας τους προαναφερόμενους στο εσωτερικό του ενεχυροδανειστήριου.

Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου είχε συμφωνήσει να πωλήσει στους δύο υπηκόους Αυστρίας μεγάλη ποσότητα χρυσού, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού.

Ο 43χρονος, επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον προαναφερθείσα ποσότητα χρυσού, από κοινού με τον 39χρονο που αναζητείται, σχεδίασαν την ληστεία την οποία πραγματοποίησαν οι δύο αναζητούμενοι συνεργοί τους και στην οποία βοήθησε ο 30χρονος, ανοίγοντας τα ρολά ασφαλείας.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο 43χρονος ιδιοκτήτης και δύο Αλβανοί δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,4 γραμμάρια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη εξιχνίαση της περίεργης αυτής υπόθεσης.