Μήνυμα ενότητας στους Έλληνες έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέστηκε δοξολογία για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα αυτής της τριημέρου πνευματικής και εθνικής χαράς της Θεσσαλονίκης, ας πορευόμεθα όλοι οι Ελληνες ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Αγίου Θεού και μνήμονες πάντοτε της υποθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, 'η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική'» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανθιμος.

Απευθυνόμενος στους νέους της χώρας, τους κάλεσε να δικαιώσουν τους κόπους των γονιών τους και τις θυσίες της πατρίδας τους και μεταφέροντας δύο στροφές από τον «Υμνο εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, τους ζήτησε να μην λάβουν «το σκήπτρο της διχόνοιας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα μείνουμε Ελληνες ενωμένοι, ελεύθερα και με τη δική μας βούληση, ορθόδοξοι χριστιανοί για να στερεώσουμε την πατρίδα μας, για να διδάξουμε τα παιδιά μας, για να δικαιώσουμε τους πατέρες μας που μας παρακολουθούν από τον άλλο κόσμο» πρόσθεσε.