Ενα ασυνήθιστο για τον φωτογραφικό φακό θέαμα, μια εντυπωσιακή ηλεκτρική καταιγίδα, απαθανάτισε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Σάμο ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μανόλης Θράβαλος (Shamanos).

Οπως την περιγράφει ο ίδιος, «ήταν τοπική και εξαιρετικά βίαιη. Δημιουργήθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα πάνω από το νησί και, πέρα από την πολύ δυνατή βροχή και το χαλάζι που κράτησαν για ώρα, κυρίως στα ανατολικά του νησιού, συνοδευόταν και από αναρίθμητα ηλεκτρικά!».

Ανεβαίνοντας στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, αντίκρισα ένα φαντασμαγορικό θέαμα που με κράτησε εκεί πάνω μέχρι τις 6.30 το πρωί. Η καταιγίδα μόλις που είχε απομακρυνθεί προς τα ανατολικά, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να πιάσω αυτόν τον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή του Ποσειδωνίου».

Βγάζοντας συνεχόμενες φωτογραφίες από την καταιγίδα που απομακρυνόταν προς την Τουρκία, ο Μανόλης Θράβαλος ετοίμασε κι ένα μικρό time-lapse, ένα βίντεο που αποτελείται από φωτογραφίες σε γρήγορη εναλλαγή.

«Απίστευτη η δυναμική της καταιγίδας με συνεχόμενες λάμψεις. Κατά διαστήματα κεραυνοί έπεφταν σε απόσταση χιλιομέτρων. Καταιγίδα-"λαμπατέρ" και από πάνω τα αστέρια...» λέει ο χομπίστας φωτογράφος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από