Δήθεν προγνωστικά για την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών υποσχόταν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, ο 27χρονος που εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού στο Διαδίκτυο, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διατηρούσε διάφορα προφίλ,μέσω των οποίων προσέγγιζε-προσέλκυε χρήστες, με σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά, κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου.Ταυτόχρονα, απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους ως αμοιβή την καταβολή χρηματικών ποσών, με προπληρωμένες κάρτες συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιό της, μετά από σχετική αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου, ο 27χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ και εντοπίστηκε η κατοικία του, στην Κω.

Κλιμάκιο αστυνομικών και εισαγγελέας μετέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα εκεί και κατέσχεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Από την επιτόπια, πάντως, ψηφιακή έρευνα, επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του 27χρονου στην υπόθεση.

Τα χρηματικά ποσά που εισέπραξε ο δράστης κατ’ αυτόν τον τρόπο ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο το ακριβές ποσό δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια και τη ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες συναφείς πράξεις.