Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά πέρυσι και στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση. Σε ένα καθεστώς που βρίσκεται ήδη με το καλησπέρα της σεζόν, μετρώντας δύο ήττες σε δέκα μέρες από τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Πέρυσι το σοκ της ήττας – αποκλεισμού απο τον ελλιπέστατο Παναθηναϊκό στο Κύπελλο ήταν ακόμα πιο μεγάλο από το φετινό και όμως οι πρωταθλητές βρήκαν τον δρόμο τους, όπως μπορούν να τον βρουν και αυτή τη χρονιά.

Αλλα πρώτα θα πρέπει να βρουν τον δρόμο και προς το αντίπαλο καλάθι των ομάδων που θα έχουν την ικανότητα (όπως καταφέρνει άριστα ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια) να απενεργοποιούν το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο τους, τον Βασίλη Σπανούλη.

Δεδομένου ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος δείχνει αποφασισμένος η ομάδα να ζει και να πεθαίνει με τον ηγέτη της, θα πρέπει σύντομα –χωρίς πλέον την πίεση των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό –να βρει ικανά τρικ στην επίθεση, καθώς εκεί υπάρχει το πρόβλημα και όχι στην άμυνα, που λειτουργεί μέχρι στιγμής σχεδόν όπως πέρυσι υποδειγματικά.