Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή, την Πέμπτη, του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, αποδεχόμενος πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Ολάντ και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που θα τον συνοδεύουν, θα αφιχθούν στις 16.50 στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουν με προορισμό το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Ο γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ εκεί θα τους υποδεχθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Μετά το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνου, ο κ. Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 17.45 θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν ημίωρη συνάντηση των δυο Προέδρων στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, και στη συνέχεια τελετή παρασημοφόρησης του γάλλου Προέδρου από τον κ. Παυλόπουλο.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του γάλλου Προέδρου στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20.00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά στις 8.30 το πρωί με την αναχώρηση του Προέδρου Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλίας, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.

Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 09.45 με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η επίσημη αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν στις 11.55 για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία.

Στη συνέχεια, ο γάλλος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του και ακολούθως ο γάλλος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ. Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου.

Στις 16.00 αναμένεται η αναχώρηση του γάλλου Προέδρου για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών (Διδότου 6) όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών «Κοραλλία», όπου θα είναι και ο τελευταίος του σταθμός στην Αθήνα, πριν από την μετάβασή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για το Παρίσι στις 19.00.