Ο «Καραγκιόζης Φούρναρης» είναι ένα από τα δημοφιλή έργα του θεάτρου σκιών, όπου ο ήρωάς του ο Καραγκιόζης επιχειρεί ένα ακόμα επάγγελμα, κάνοντάς τα ως συνήθως σαλάτα.

Ο Φούρναρης – Τραυματιοφορέας είναι το έργο που παίχτηκε την Κυριακή στη Λάρισα και εκτός από αβίαστα γέλια, προκάλεσε στους υγιώς σκεπτόμενους και λύπη και πίκρα για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από πιτσιρίκος ο Λεονάρντο Κούτρης, έχοντας μεγαλώσει στη Βραζιλία από όπου κατάγεται η μητέρα του, είχε λατρέψει το ποδόσφαιρο, ζούσε γι’ αυτό και το φανταζόταν εντελώς διαφορετικό από αυτά που ζει στην Ελλάδα. Είχε την ατυχία να τραυματιστεί σε μονομαχία με τον Γιοβάνοβιτς και να διακομιστεί (ο Θεός να την κάνει διακομιδή) εκτός αγωνιστικού χώρου.

«Ακόμα και φρατζόλα ψωμί να ήμουν θα με εναπέθεταν στον πάγκο πιο απαλά» λέει στα «ΝΕΑ» ο παθών άσος του Εργοτέλη, ο οποίος έμαθε πως ένας από τους τραυματιοφορείς είναι φούρναρης στο επάγγελμα και απλώς βοηθούσε στη μεταφορά των παικτών που χτυπούσαν στους αγώνες της Λάρισας.

Οσο για το αν του ζήτησε κάποιος συγγνώμη, διαβάστε για να καταλάβετε:

«Ο φίλος μου ο Μπόρισλαβ (Γιοβάνοβιτς) που γνωριζόμαστε καλά καθώς έπαιζε πέρυσι και στον Εργοτέλη, ήρθε μετά από το ξενοδοχείο να δει πως είμαι. Από εκεί και πέρα, κανείς από τη Λάρισα δεν μου ζήτησε συγγνώμη, παρά μόνο ένας από τραυματιοφορείς, αυτός που έπεσε πάνω μου.

Μου είπε κατά λέξη: «Λυπάμαι για αυτό που έγινε και σου ζητώ συγγνώμη, αλλά θα έπρεπε να ντρέπεσαι που έκανες ψεύτικη καθυστέρηση»!

Του απάντησα ότι δέχομαι τη συγγνώμη του, αλλά θα έπρεπε αυτός να ντρέπεται για αυτό που είπε, καθώς στο 67′ τι καθυστέρηση να κάνω. Είχα δεχτεί αγκωνιά στα πλευρά, πάνω στη φάση από τον Γιοβάνοβιτς χωρίς να το θέλει και εκείνη τη στιγμή πονούσα» λέει ο 20χρονος μέσος, που το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε ήταν από τη μητέρα του Μαρλένε.

«Με ρώτησε αν ήμουν καλά και μετά την άκουσα εξοργισμένη, λέγοντάς μου ότι ο ένας τραυματιοφορέας γέλαγε από πάνω μου την ώρα της μεταφοράς και μάλιστα όταν του έπεσε το φορείο με μούντζωσε κιόλας. Ακουσα τον κύριο Κούγια να λέει ότι τους έβρισα. Αυτό είναι άθλιο. Η Λάρισα είναι μεγάλη ομάδα, με φανέλα βαριά και δεν την τιμούν τέτοια περιστατικά» λέει ο νεαρός άσος που την άλλη μέρα στην προπόνηση δεν γλίτωσε την καζούρα από τους συμπαίκτες του, που του έλεγαν έλα να σε μεταφέρουμε!

Λατρεύει την Ελλάδα –ήρθε εδώ σε ηλικία επτά ετών, όταν πήγε στη Ρόδο για να γνωρίσει τον πατέρα του Μανώλη Κούτρη. Μέχρι εκείνη την ηλικία είχε ζήσει στη Βραζιλία στο Ριμπεϊμάρ Πράτο, του Σάο Πάολο. Ταξίδεψε στη Ρόδο (όπου έμενε και η αδελφή της μητέρας του με την οικογένειά της) για διακοπές και τελικά παρέμειναν εκεί. Ο μικρός Λεονάρντο έπαιξε στη Νίκη Ρόδου για να ακολουθήσει η ανοδική πορεία με συμμετοχή και στη Μεικτή Δωδεκάνησου. Το 2010 έγινε η πρόταση του Εργοτέλη, που τον κάλυπτε απόλυτα.

«Η ζεστασιά των ανθρώπων ήταν απίστευτη, η δουλειά που κάνει η ομάδα στις υποδομές τρομερή, ενώ μου προσέφεραν και σπίτι αλλά και δουλειά στη μητέρα μου. Δεν μπορούσα να αρνηθώ και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου» λέει ο 20χρονος άσος που κλήθηκε και στην Εθνική Νέων. Με τον Εργοτέλη αγωνίστηκε και στη Σούπερ Λίγκα δύο σεζόν και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).

Ο στόχος του: «Σαφώς θέλω να ανέβουμε με την ομάδα μου και πάλι στη μεγάλη κατηγορία».

Δεν ξεχνά την τραγική εμπειρία του 7-1 της Βραζιλίας πέρυσι από τη Γερμανία, αλλά όπως λέει: «Αν το έπαιρνε η Αργεντινή στη Βραζιλία θα ήταν εθνική καταστροφή»!

Παπουτσάκης: «Θα φύγουμε»

Απειλεί ακόμα και με αποχώρηση από το πρωτάθλημα – σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με τους τραυματιοφορείς αλλά και τις κακές διαιτησίες – ο Εργοτέλης μέσω του μεγαλομετόχου της ομάδας Δημήτρη Παπουτσάκη. Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της Λάρισας Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι αγοράζει όχημα μεταφοράς των τραυματιών ποδοσφαιριστών για το ΑΕΛ FC Arena το οποίο θα εγκαινιαστεί πιθανότατα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.