Με επεισοδιακό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος ή αλλιώς το… 3ο ημίχρονο του αιώνιου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, καθώς παρά το εξαιρετικό κλίμα από κόσμο και αθλητές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, στην φυσούνα λίγο έλειψε να πλακωθούν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς με τον Μίλαν Τόμιτς. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον άμεσο συνεργάτη του τεχνικού του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλου, και αφού τα είπαν στα σέρβικα, τελικά χρειάστηκε να τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι. Στην συνέντευξη Τύπου, ο Τζόρτζεβιτς απέδωσε το επεισόδιό σε πρόκληση του Τόμιτς, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Σφαιρόπουλος έκανε λόγο για «χυδαία επίθεση» από τον συνάδελφό του κατά του Τόμιτς και αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο.

Τζόρτζεβιτς: «Τίποτα δεν άρχισε από μένα»

«Ο,τι έγινε στο παρκέ μένει εκεί. Ηθελε να το μοιραστεί μαζί σας, αλλά εντάξει. Τίποτα δεν άρχισε από το δικό μας μέρος. Ηταν μια αντίδραση σε κάτι που δεν μου άρεσε. Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν, γιατί δεν θέλω να διαφημίσω κανέναν», τόνισε αρχικά ο Τζόρτζεβιτς για το περιστατικό.

Σχετικά με τη σημασία της νίκης, είπε: «Ηταν σημαντικό ότι δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον πρωταθλητή και ότι δείξαμε πως έχουμε μια ομάδα που μπορεί να γίνεται καλύτερη και να παλεύει. Εχουμε ένα σημαντικό ματς σε τρεις μέρες και πρέπει να ανασυνταχθούμε, σε μυαλό και σώμα. Δεν είναι εύκολο μετά από τόση κούραση να δώσεις κίνητρο στους παίκτες».

Οσο για τον αγώνα, στάθηκε στην μεταμόρφωση της ομάδας του μετά το πρώτο δεκάλεπτο: «Ηταν ένα πολύ σκληρό και σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου. Μετά από τόσες μετακινήσεις σε Κίνα και Ρωσία, είχαμε μόλις έξι κανονικές προπονήσεις μαζεμένη όλη η ομάδα. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, για την παρουσία τους στα τρία δεκάλεπτα. Δεν είμαι περήφανος για την πρώτη περίοδο. Μπορώ να καταλάβω γιατί αργήσαμε τόσο πολύ να μπούμε στο παιχνίδι μέχρι να αρχίσουμε να παλεύουμε όπως ξέρουμε», τόνισε αρχικά.

«Το ποσοστό του Ολυμπιακού στα τρίποντα ήταν απίστευτο στο πρώτο δεκάλεπτο. Ομως αντιδράσαμε, κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλάξαμε και τη νοοτροπία μας και αρχίσαμε να χτίζουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τα σώματα και τα χέρια μας στην άμυνα και καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ματς από το δεύτερο δεκάλεπτο, γιατί αν η διαφορά παρέμενε ψηλά, θα ήταν πολύ δύσκολα για μας. Γι’ αυτό λέω πως το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για μας απόψε. Η συνεισφορά της δημιουργίας των ψηλών ήταν σημαντική, αλλά έπρεπε να το είχαν κάνει και τρεις μέρες πριν (γέλια)», πρόσθεσε.

«Ηταν η πρώτη φορά που 4-5 παίκτες μας έπαιξαν στο ΟΑΚΑ με τόσο κόσμο. Το ματς με την Παρτιζάν δεν μετρά, γιατί ήταν μια γιορτή. Ηταν κατανοητό, λοιπόν, που δεν μπήκαν με τον σωστό τρόπο στο ματς. Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι πιο έτοιμοι, έχουμε έξυπνους παίκτες και ξέρουν πώς να αντιδρούν. Οταν ο αντίπαλος ανοίγει τόσο το παιχνίδι είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Εβαλαν δύο μόνο τρίποντα μετά το καλό τους ξεκίνημα κι αυτό είναι κάτι που οφείλεται στην άμυνά μας. Είμαι ευτυχής που έχω έξυπνους παίκτες, που ξέρουν πώς να αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις», κατέληξε.

Σφαιρόπουλος: «Χυδαία επίθεση στον Τόμιτς»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, παραβρέθηκε στην αίθουσα Τύπου, αλλά μόνο και μόνο για να καταδικάσει όπως είπε τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο Τόμιτς από τον Τζόρτζεβιτς.

«Στο τέλος του αγώνα κι ενώ ο συνεργάτης μου, ο κ. Τόμιτς, μιλούσε στους προπονητές δέχτηκε μια χυδαία επίθεση από τον αντίπαλο προπονητή και γι’ αυτό δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις», ήταν τα μοναδικά λόγια του κόουτς των Πειραιωτών που αμέσως μετά αποχώρησε.

* Οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Τζέιμς Φελντεϊν, Δημήτρης Αγραβάνης και Ιωάννης Παπαπέτρου πέρασαν από έλεγχο αντι-ντόπινγκ, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού, 73-69, επί του Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Α1.

Ο Τόμιτς κατήγγειλε Τζόρτζεβιτς και Καλάθη

Λίγο αργότερα, ο Τόμιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ εκείνου και του Σάσα Τζόρτζεβιτς:

«Εγώ πήγα να μιλήσω στους διαιτητές και να εκφράσω τα παράπονά μου. Τότε μου μίλησαν από τον Παναθηναϊκό και με έβρισαν στα σέρβικα με λέξεις που ξέρετε τι σημαίνουν. Να μην πω τι μου είπαν. Αυτά που είπαν ο κύριος Τζόρτζεβιτς και ο Καλάθης ήταν απαράδεκτα. Ηταν λάθος του κυρίου Τζόρτζεβιτς, δεν ήταν ωραία αυτά που είπε», ανέφερε ο Μίλαν Τόμιτς.

Μάλιστα, από την ΚΑΕ Ολυμπιακός διέρρεαν πως ο Νικ Καλάθης χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις κατά του Τόμιτς, όπως «είσαι μο… κι και που… άρα».

Συγχαρητήρια από Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα μπορούσε παρά να είναι απολύτως ικανοποιημένος για τη δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες, τεχνική ηγεσία, αλλά και στους οπαδούς της ομάδας: «Συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές και κόσμο για άλλη μία σημαντική νίκη».